.

25 mai 2012

Căpșunarul și orașul fantomă

Cică maimuțele au organizat un protest împotriva lui Darwin

"Experimental, High Tech 'Ghost Town' Being Built in New Mexico". Așa sună titlul unui ziar de prin State care tratează o știre difuzată și pe la noi (de ăia de la Realitatea.net dacă nu mă înșel). Despre ce este vorba? Despre un oraș supertehnologizat, un oraș cum ar fi trebuit demult să existe în secolul 21. Poate mulți nu știu, dar suntem în secolul 21! Bine, România e încă în secolul 18, discută de Băsescu, de Iliescu, de procesele lui Năstase, Voiculescu... Nu săriți, nu săriți! Și la alții e aceeași chestie! Că stânga, că dreapta, că euro, non euro. Aberații din astea venite din alte lumi pe care cineva se chinuie cu obstinație să le țină de actualitate cu orice preț. Noroc cu țări din astea gen Suedia, sau cu americanii ăștia care mai fac câte un oraș fantomă că altfel ne-am întoarce la frecat cremene ca să facem foc. Am pomenit de Suedia pentru că am înțeles că va fi prima țară care renunță la banii cash. Felicitări, e un prim pas către renunțarea la un sistem monetar venit de pe timpul ciumpalaciupitecilor! Sau mai există printre voi cineva care are impresia că dacă are smartphone înseamnă că trăiește cu adevărat în secolul XXI?

Revenind la americanii ăștia cu orașul lor... De ce au ales să facă un oraș fantomă într-un deșert? Simplu, pentru că într-un oraș deja existent și populat cu humanoizi nu se poate face nimic din cauza birocrației. Evident că lumea are impresia că e proprietară pe lucruri, fără să realizeze că nu poate face nimic cu lucrurile alea dacă nu vor și alții. Adică putea foarte bine să vină americanul la mine și să spună că vrea să facă la mine în apartament o instalație modernă de reciclare, care eventual să producă energie, instalație comandată de la distanță prin intermediul unei antene, să-mi monteze geamuri cu gel fotovoltaic, să-mi modifice mașina pe motorină în așa fel încât să funcționeze pe rahat de pisică, să mă îmbrace într-un costum nanotex care se spală singur la prima ploaie, să-mi ia toți banii din buzunar și să-mi dea un card pe care-l pot încărca cu puncte doar dacă aduc un serviciu comunității prin intermediul unei societăți publice oarecare, o societate condusă de o persoană autistă care să nu facă altceva decât să încarce (sau nu) cartela cu puncte și tot așa mai departe. Și eu aș fi spus da americanilor, dar degeaba! Nu se putea! Pentru că îmi trebuia o autorizație de construcție, una de la Enel, una de la Asociația de locatari, trebuia să merg cu mașina la RAR, la Poliție, la Fisc, la mă-sa, la tat-su etc. Până terminam eu de luat autorizațiile expira viza americanilor și trebuiau să plece și ei la București să solicite alta, să stea la coadă, să-i spună lu aia de ce solicită prelungirea și tot așa (acum chiar glumesc). 

Așa că americanii vor face toate chestiile astea într-un oraș pustiu, fără picior de prost în jur. Fără câini, fără pisici, fără păsări, fără gândaci, fără nimic. În caz că vor constata că este necesară o pisică, vreo 2 șoareci și un câine o să-i introducă în ghost city-ul ăla, dacă nu, nu! Și acolo o să experimenteze ei pe clădiri publice, pe spații comerciale publice sau pe mașini care aparțin tuturor și care se conduc fără șofer tot felul de tehnologii demne de secolul în care trăim. După aia, dacă e mișto o să bage și oameni, dar cu siguranță oameni aleși pe capete, nu toți cretinii care vor merge acolo și primul lucru e să zică "clădirea asta e a mea, pentru că eu am ajuns primul!". Nu, o să aducă oameni care au ceva în creier, care-și dau seama că viața înseamnă și altceva decât să ai 4 pereți și o bucată de tablă pe 4 roți, din ăia care cred în proiecte de tip venus sau alte chestiuni de genul ăsta, oameni care vor să meargă cu trenuri de mare viteză prin tunel electromagnetic (sau ce mama dreacu de tunel e ăla) cu 1200 km/h și la întorcere să ia avionul spațial și să ajungă în 15 minute de la Moscova la New York etc. 

P.S.: Stați liniștiți că pe noi nu ne ia nimeni. Noi rămânem cu căcaturile noastre în continuare. Europenii cu euro, cu grecia, cu Soros, cu Hollande, noi rămânem cu Năstase, cu ale sale 254 de case, cu Iliescu, cu Băsescu, cu Voiculescu... Cu asta rămânem noi. Uite, Dacia scoate cel mai ieftin model! Doar 5000 de euro! Evident că te costă 15000 de euro benzina, taxele, reparațiile, rovigneta, parcarea, dar ce mai contează!? Lasă, noi să fim propietari! Și la urma urmei dă-i în pulii mei de americani și orașul lor fantomă! Păi cum e băh să cobori din Ferrari, îmbrăcat de la D&G și să nu te vadă absolut, băh dar absolut nimeni???
"La început am vrut să aducem și cetățeni americani și români în orașul ăsta fantomă, dar au refuzat! Americanii au spus că dacă nu există McDonald's ei nu calcă acolo, iar românii au refuzat când au auzit că mașinile se conduc fără șofer pe motiv că ce șmecheri mai sunt ei după aia dacă trebuie să stea în spate?!"

2 comentarii:

  1. Daca ai locui acolo nu ai mai avea nimic de scris. Doar nu o sa te apuci sa scrii de suferinta unei domnite care nu gaseste pantofi roz.

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!