.

7 mai 2012

Căpșunarul și Soarele

În timp ce alții...

... se cacă pe ei cu alegeri, cu pomeni electorale, cu guverne de 2 bani, cu discuții politice cu Năstase, Cozmâncă sau Boda, cu datul la pensionarii de lux din MApN și MI câte 500000 de lei noi înapoi, cu internările nemuritorului Iliescu, cu dansul pinguinului, cu greaua moștenire, cu traseiști de doi bani etc, pe la alții lumea merge înainte. Dar înainte rău fraților!

După 585 de zile de navigări, mai exact sâmbătă 5 mai 2012, catamaranul Planet Solar a tras în parcare la Monte Carlo. 4700 de prieteni au pe Facebook adevărații Popeye ai mărilor și oceanelor. Cam puțin nu-i așa? Vor face și ei vreo 5000 când o să mai treacă ceva timp, să afle lumea... Și ăia cu Solar Impulse, avionul solar care a zburat în jur la toată lumea asta a noastră aveau puțini prieteni când au făcut nebunia. Acum au 5236 de prieteni pe Facebook! Pentru comparație Daniela Crudu are 19201 prieteni pe Facebook, iar Bianca Drăgușanu are 111795 de onaniști care vor să știe când se bășește ea în cadă.

Evient că v-ați dat seama că și Planet Solar ăsta tot pe bază de Soare a înconjurat Pământul. Iată că proiectul unui inginer elvețian susținut de un armator german a mai dat un șut în cur lumii ăsteia de doi bani în care trăim. Între timp a apărut Hrebenciuc la TV... Mergeți să vomitați și voi și revenim!

Gata? Bun, să continuăm. Spuneam de un șut în cur dat omenirii pentru a mai face un pas înainte. Pentru că eu cred că să mergi 60.006 km cu un catamaran de 95 de tone dotat cu 38.000 de celule fotovoltaice alimentate cu Soare e un pas înainte. Poate o să citească materialul ăsta (glumesc, e imposibil) și electromecanicul italian care-mi spunea că mașinile electrice sunt o tâmpenie și că n-o să le cumpere nimeni niciodată... Cred că dacă nu era electromecanic și era brutar susținea și el acest tip de automobil.

Bravo lor, elvețienilor, nemților și a altor oameni ca ei, oameni născuți să tragă omenirea asta de doi bani după ei... Felicitări imbecililor de greci care și-au băgat ambele "extreme" în Parlament, felicitări francezilor care s-au întors cu 20 de ani în urmă și felicitări și lui Victor Ponta, unul de 30 de ani care gândește deja ca o veritabilă fosilă de 300...

PLANET SOLAR link
SOLAR IMPULSE link


P.S.: O știre bună, de ultimă oră! Mișcarea 5 Stele inițiată de comicul genovez Beppe Grillo, omul cu cel mai citit blog din Europa, se pare că are șanse mari să câștige primăria orașului Ferrara și nu numai! Felicitări unei mișcări făcute de un comic cu profesioniști, cu artiști, cu profesori universitari, cu voluntari, în general cu oameni care fac ceva concret! Nu, nu cu oameni din ăia care dansează pinguinul, stați liniștiți, nu cu din ăia... Ăia o să danseze pinguinul și împotriva lui Ponta și împotriva oricui, chiar și împotriva unuia ca Beppe Grillo!

4 comentarii:

  1. Paine si circ...2000 de ani inapoi dar totusi de actualitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la TV e acum scârba de Duvăz care explică cum se guvernează o țară... mi-e greață... m-am întor în România și am crezut că am scăpat de zdrențele astea...

      Ștergere
  2. Tu vrei sa destabilizezi OPEC-ul sau protestezi impotriva scumpirii benzinei care a trecut neobservata cu schimbarea asta de guvern?

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!