.

22 mai 2012

Căpșunarul și Parma

Incredibil de adevărat

De la 19,4% în primul tur la 60,2% în turul doi și Federico Pizzarotti devine primul primar al unui mare oraș italian provenit din Mișcarea 5 Stele, mișcare pornită și susținută de incredibilul comic genovez Beppe Grillo. Pentru cei care nu-l cunosc pe Grillo (dar vor să afle câte ceva) voi spune câteva chestiuni... adică voi scrie, că de spus se pare că nu sunt pe placul multora dintre voi:
- 21.07.1948, Genova, Italia
- Comic, actor, activist politic și, în ultimii ani, blogger, blogul său (beppegrillo.it) ajungând pe locul 7 în Top Forbes 2009, iar în 2011 se prezenta în acest fel (asta după ce a intrat Grillo în politică și au început să-l halească toți de cur): valoare blog estimată la 504.202 dolari, vizitatori zilnici 193.652, Alexa Rank 5.435, Page Rank 7
- A debutat in televiziune în 1977, iar în 15 noiembrie 1986 a fost dat afară din RAI după ce a făcut mișto de socialiștii lui Craxi în acest fel: "Cină în China... Erau prezenți toți socialiștii cu delegația, mâncau...La un moment dat Martelli (ministru) face o fază incredibilă: îl strigă pe Craxi (prim ministru) și îl întreabă - Ascultă puțin, aici sunt un miliard și sunt toți socialiști? - la care Craxi îi răspunde - Da, dar de ce întrebi? - iar Martelli îi răspunde tot cu o întrebare - Dar, dacă sunt toți socialiști, atunci de la cine fură? -"
- După istoricul scandal "Mani Pulite" care a dus și la căderea socialiștilor Beppe se întoarce în televiziune cu Beppe Grillo Show transmis atât de Rai cât și de Mediaset! Dar pe 10 iunie 2002 Beppe se retrage din nou din TV cu ocazia cumpărării TELE+ de către rechinul de presă Rupert Murdoch. "Cu Murdoch nu accept nici un fel de program în TELE+. Voi continua să fac spectacole în piață!"
- Anii 2000 îl transformă pe Grillo într-un admirator al internet-ulu, mijloc de comunicare și informare despre care nu avea o părere foarte bună la începutul acestor ani.
- În 2005, revista americană Time îl trece în rândul celor mai importanți europeni pentru curajul și eforturile depuse în lupta pentru libertatea de informare
- În 2007 Beppe a ținut un discurs de peste o oră în Parlamentul European unde a vorbit despre noile tehnologii, internet și despre problemele italienilor, acuzând faptul că în Parlamentul italian există 25 de condamnați definitiv care ar trebui să stea, în mod normal, în pușcărie.
- Organizează Vaffanculo Day (în traducere un fel de Ziua dă-te-n PLM dedicată aproape tuturor politicienilor din Italia) prin intermediul internet-ului, singura televiziune care a promovat evenimentul fiind o obscură satelitară Eco TV. În urma evenimentului se strâng 350000 de semnături pentru 3 inițiative populare de dezbătut în Parlament:
1. Nici un cetățean nu poate candida în Parlament dacă a fost condamnat definitiv, sau în primul și al doilea grad și este îm așteptarea sentinței definitive
2. Un cetățean poate fi ales în Parlament maxim de două ori (10 ani) și această regulă trebuie aplicată retroactiv
3. Vot uninominal cu alegerea candidatului de către cetățeni și nu prin introducerea pe liste de către partide (candidatul numit prin intermediul internet-ului)
- În 2009 face prima listă civică și promovează Carta di Firenze, un document prin care orice listă nou creată se obligă să respecte și să lupte pentru următoarele teme:
1. Apa trebuie să rămână publică (asta împotriva celor care doresc privatizarea serviciilor publice)
2. Instalație de epurare a apei obligatorie pentru fiecare locuință nelegată la un sistem de scurgere și finanțare publică pentru instalațiile de epurare private
3. Extinderea spațiilor verzi în orașe
4. Autorizații de construcție doar pentru demolări sau refaceri de clădiri, sau pentru schimbări de destinație în cazul ariilor industriale abandonate
5. Plan de transport public cu mijloace nepoluante și rețea de piste pentru biciclete
6. Plan de mobilitate pentru persoanele cu handicap
7. Internet gratis pentru residenți
8. Deschiderea unor puncte publice de telemuncă
9. Deschiderea unor puncte dedicate absolvenților deveniți profesioniști unde aceștia să-și poată face reclamă, găsi primii clienți, sau pur și simplu socializa (deci nu numai pentru pensionari, cum se face la noi)
10. Eliminarea deșeurilor prin aplicarea noilor tehnologii în domeniu sau prin metode clasice (reciclare, refolosire etc)
11. Dezvoltarea și susținerea cu fonduri publice a noilor surse de energie (eolian, fotovoltaic, geotermal etc)
12. Favorizarea producției locale în detrimentul marilor corporații și multinaționale
- Tot în 2009, Beppe își anunță candidatura la alegerile pentru desemnarea președintelui Partidului Democrat, dar îi vine refuzată înscrierea în partid pentru că se numără printre denigratorii acestuia (mulți au considerat că mai mult de teamă că ar putea câștiga!). Cu toate acestea reușește să se înscrie în PD prin intermediul unei mici filiale, dar în scurt timp se descoperă și îi este anulată înscrierea:)
- În august 2009, refuzat de PD, Beppe anunță că dorește să înființeze o mișcare politică, iar la 4 octombrie 2009 este prezentat oficial MoVimento 5 Stelle, la baza căruia stau Lista de 5 Stele și Carta di Firenze

2012 este anul în care Grillo a demonstrat că se poate și altfel, demonstrație făcută după doar 3 ani. Cum a câștigat Mișcarea  5 Stele primăria Parma și nu numai? Simplu, datorită idioțeniei politicienilor din ziua de azi, idioțenie care-i caracterizează în special pe cei din sudul și estul Europei. Zeci de ani l-au înjurat pe Grillo, l-au ignorat, l-au dat în judecată, l-au luat la mișto, i-au făcut orice mai puțin un lucru: nu l-au ascultat! Dacă l-ar fi ascultat ar fi realizat că ceea ce spunea nu spunea de la el din burtă, ci reprezenta doar o gură prin intermediul căreia se exprimau cei 40%! Da tovarăși politicieni, cei 40% dintre italieni de care nu mai interesa pe nimeni de prin anii 90: indecișii, cei care nu mai votau cu nimeni, cei care nu se mai regăseau nici în dreapta, nici în stânga și cu atât mai puțin în centru! Ei erau cei care vorbeau, cei care urlau, cei care făceau bancuri pe seama politicienilor, sau îi reclamau la Parlamentul European! Și ca să vedeți cât de idioți sunt și nu au înțeles nimic acum toate televiziunile din Italia se chinuie să intre în direct cu Grillo, toți politicienii se declară de acord cu unele chestiuni ridicate de Grillo, ziariștii scriu tone de hârtie despre Grillo... Tot despre Grillo e vorba, tot n-au priceput! E bine, în ritmul ăsta data viitoare nu va mai fi doar Parma, data viitoare Mișcarea are toate șansele să câștige Milano!!! 

P.S.: Faptul că Grillo a "anticipat" cu doi ani înainte (într-un spectacol de-al său) căderea Parmalat și toate mânăriile făcute de Tanzi & Co cu miliardele de euro ale grupului e doar o pură întâmplare, ok?!
(un interviu cu Beppe Grillo în italiană subtitrat în engleză! dacă nu știți nici una nici alta învățați fraților, învățați!)

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!