.

10 mai 2012

Căpșunarul și CTP

Am fost, am ascultat, am băgat la cap...

Nu-l înghit pe CTP când face politică. După câte a spus studenților și celor prezenți astăzi în Aula Magna a Universității "Andrei Șaguna" din Constanța nu se-nghite nici el când face politică. În rest jos pălăria (chiar, m-am mirat să-l văd fără pălărie!). De CTP știu de pe vremea când am fost pe la Adevărul să le fur meserie (se făcea primul ziar în policromie din Constanța și nu știa nimeni ce și cum se face:). Nu l-am întâlnit personal, dar cei care lucrau pe acolo nu-l vorbeau de rău. De regulă după o cafea, ceva, lumea începe să mai scoată un "dă-l mă în pizda mă-sii de bulangiu" sau chestii de genul ăsta, mai ales că ei nu credeau că o să mai aibă de-aface cu mine, dar nu-l vorbeau de rău! Și ei chiar nu știau că eu vorbisem pentru un post acolo și chiar aveam șanse să-l obțin, însă era problema de casă... Salariile erau mult, mult, mult mai mari decât în Cța (nu s-a schimbat nimic) dar și chiriile erau la fel de mari. Pe vremea aia nu se găseau detepei chiar la orice colț de stradă, așa că... Dar asta e, dacă n-a fost, n-a fost! Poate data viitoare, în altă viață!

Revenind la CTP spuneam că nu-mi place de el când face politică și nici lui! Probabil din cauza asta a spus că nici nu mai face. S-a plictisit. A spus chiar că a fost curtat de partide, de chestii, dar n-ar putea să "mângâie pensionare pe cap" așa cum fac politicienii de carieră. De carieră de piatră mă refer! Preferă să scrie pentru alții, să se ocupe de altele. Părea confuz, a spus că a abandonat să mai creadă, a abandonat să mai spere că jurnalismul va mai fi ce-a fost... Părea, dar nu e! Omul știe bine ce zice și mai ales ce face:)) A încheiat tragic, spunând că românii nu-l vor pe unul care a furat în pușcărie pentru că ăla a furat și trebuie să meargă acolo, nu! Îl vor în pușcărie ca să se elibereze un post de hoț, să poată fura și ei! Mijto asta, și în mare chiar așa e. Dar mai sunt și ăia care nu sunt chiar așa, ăia care chiar îl vor pe Năstase la pușcărie pentru că a furat, nu pentru că vor să-i ocupe postul de ciorditor.

Pentru că sunt unul dintre ăia care-l vor pe Năstase la pârnaie pentru că a furat și nu pentru că vreau să-i iau postul de hoț nu-l înghit pe CTP când face politică... Și nici el nu se-nghite, de aia nici nu mai face...
Lume multă, ceva presă (puțină, cum era de așteptat), căldură mare...
Din motive obiective (sau hai, subiective) am ajuns mai târziu, dar tot am prins câteva chestiuni interesante
Acuma fără să ne aia pe noi, unele întrebări puse de "onorat auditoriu" n-aveau cap și nici coadă (ca să nu mai vorbesc că erau formulate într-un limbaj care n-avea nici-o treabă cu "academicul") așa că CTP-ul se mai plictisea și el... și Alina... și Papari:))
Tot felul de cetățeni...
20 e de la anii pe care-i face "Șaguna"... Băh, ce mai trece timpul!

2 comentarii:

  1. De când nu mai face politică? Una din cele mai mari intoxicări de presă din ultimi ani, cea cu „ciumpalacii” a pornit de la Gândul, publicație pe care cu onor o conduce. După aceea s-a plictisit...

    RăspundețiȘtergere
  2. Era o vreme cand il ascultam cu gura cascata, apoi sa dus la vale. A devenit chiar nebun in asi impune punctul de vedere. Cred ca concura cu Vadim.

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!