.

5 ian. 2011

Despre frumos

Nu va mai saturati de vesti rele...

Azi nu o sa va vorbesc despre economie, despre politica, despre locuri de munca, razboi, inundatii, crime sau sfarsitul lumii! Nu! Azi o sa va vorbesc despre ceva frumos... uite de exemplu despre Sarbatorile de iarna... Au trecut? Bine, atunci despre schiat la munte! Huidu? Bine, nici de asta... Atunci o sa va vorbesc despre Sfantul Ion! Doar ce a trecut popa si v-a lasat fara bani? Nu mai injurati ca va aude... e inca pe scara blocului, la vecini... Relaxati-va... O sa va vorbesc despre voiaje in Australia! E apa pana la gat ca sunt inundatii? Hmm...
Atunci sa vorbim despre ultimul tip de masina? Nici asta pentru ca doar ce au marit preturile la carburanti... Gata, am gasit! O sa va vorbesc despre fotbal!!! Hai sa vorbim despre sportul rege! Nu? De ce? Ca fotbalul inseamna numai Jiji si amanta lu' Borcea? Pai bine... hai ca nu vreau sa va stric seara. Despre carti! Vreti? Care carti? Pai or mai fi ceva carti si scriitori nu? Nu? Auzi cica mai sunt dar nu mai stie nimeni pe unde... De cantareti! Nu Guta fratioare! Altii nu sunt recunoscuti in Franta? Nimic... Despre radio si tv! Moguli si reclame de la partid? ...am zis ca nu discutam de politica! Ok! Hai sa vorbim despre... despre mine! Hai sa va povestesc despre mine! Deci uite ca am gasit! Ce poate fi mai delicios pe lumea asta decat capsunile! Ia uite: capsuni cu frisca, capsuni cu sampanie... Ah! Cu femeia visurilor in patul garsonierei de 20 de metri... nu, am gresit... in loft-ul de 100 de metri... hai 130... cu pat suspendat! Si ia uite preferatul meu: gemul de capsuni! Ia uite ce scrie pe eticheta: fara conservanti! Vedeti? Ce bine ma simt deja... ia stati asa... "E" nu stiu cat! Hai bine ce mare smecherie un E acolo... Cum? Aroma de capsuni obtinuta din scoarta de copac australian... Cum adica? Dintr-un boschete din Australia se face gem de capsuni? Adica gem cu aroma de capsuni? Pai capsunile nu sunt bune? Ia stai sa caut... Ia uite baga boschete din asta pisat (adica tocat marunt nu ca s-a pisat careva pe el... asta mai lipsea) si la inghetati si la suc si la ciocolati! Ai dreacu mama lor! Da de ce? Pai ia uite ce scriu astia de la Newsland: cica din ulei de ricin se face aroma de piersica prin nu stiu ce proces chimic, o bacterie care se numeste Pseudomonas putida se foloseste pentru a produce aroma de menta, dintr-o ciuperca Trichoderma viride se face aroma de cocos!!! Pai de ce frate, nu mai e cocos? S-au terminat si menta si capsunile si tot? Nuuuuu! Stati linistiti! V-am zis ca astazi vorbim numai despre lucruri frumoase! Uite care era iesplicatia: cu cateva miligrame de extracte din draciile astea mai pui niste apa si faci tone de suc sau alte gemuri din astea! Dupa aia le vinzi cu nu stiu cati euro sau lei grei si te umpli de lovele! Vedeti ca nu va mint? Vedeti ca va vorbesc despre lucruri frumoase! Ce e mai placut decat sa te umpli de lovele pe spatele fraierilor! Ba mai mult! Pentru mine e si o chestie buna: daca vrei sa faci si tu ceva cu vreo blonda sau o bruneta (poate fi si roscata ca nu se supara nimeni) trebuie sa iei o sticla de sampanie si automat mergi la aprozar sa iei un chil de capsuni! Ca o fi ieftin copacu' ala australian dar nu iti intra frate pe usa nici daca ai vila cu piscina...

4 comentarii:

  1. Comentariu fara legatura cu textu. Cineva mi-a spus ca a baut un vin chilian vechi de 10 ani cu doar 2 dolari. Sa ridice mana sus cine a reusit asta cu un vin romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. pai... vin de 10 ani cu 2 euro? stai sa vedem... Pinochio tu ce zici mah?

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!