.

17 ian. 2011

Capsunarul, bogatii si saracii

Cine e mai bogat si cine e mai sarac decat Romania?

Beppe Grillo a intrebat odata asa: "Cine e mai bogat? Ala care da 10 euro si isi cumpara un ou sau ala care da un euro si isi ia 10 oua?" Intrebarea asta e mai grea decat aia cu oul sau gaina pentru ca e de actualitate. Adica ce ne intereseaza pe noi cine a fost mai intai? Poti raspunde cum te taie capu'!  Dar la faza cu euro nu prea poti raspunde intr-o doara pentru ca... doare!
Hai sa incerc sa raspund! Normal ca incerc eu pentru ca nu e blogu' vostru! Deci, la faza cu 10 euro pentru un ou s-a raspuns cu asa zisa criza care a inceput prin 2008 si nici Wikipedia nu stie cand o sa se termine. Occidentul cel frumos si luminos a tinut steagu' sus pana s-au imprumutat toti pentru oua si acum nu mai pot da inapoi nici banii, nici cofragele goale. Bancile s-au dus la frigiderele occidentalilor sa le ia ouale, dar astia le facusera omleta... sau multe din ele erau expirate si nu mai valorau 2 centi. Statele occidentale au ajutat bancile si s-au umplut ele de cofrage goale si de oua stricate pe care acum nu mai stiu unde sa le puna. Incearca sa-i prosteasca pe chinezi sa le ia ei. Dar aici e faza cealalta: chinezu are salariu' de 25 de euro pe luna, dar cu un euro isi ia 10 oua. Si cam asa se intampla si prin alte tari unde migdalatii si-au bagat coada. O coada comunista cu varful vopsit in culori democratice ca sa puna fraierii botu' la vrajeala.
Din fericire Romania, tara basescienilor, iliescienilor, a udrenilor si a dandiaconescienilor nu are niciuna dintre cele doua probleme. Din punctul de vedere al oualelor (oualor, oaalalor etc) Romania este tara cu cel mai avansat sistem. La noi lumea are 25 de euro salariu si oul costa 10 euro! Q.E.D.! Un sistem megasenzational care imbina democratia cu comunismul si ii face invidiosi pe toti presedintii din lume ca nu au avut ei ideea asta mai devreme. Pentru ca e tarziu pentru ei! Pentru a ajunge la o asemenea performanta este nevoie de timp si de oameni. Adica de oameni care sa mearga la greva doar ca sa bea o bere sau de politicieni care vor sa fie votati doar ca sa apara seara la televizor. E greu! Performantele Romaniei au fost obtinute in 20 de ani de schimbari in care nu s-a schimbat mai nimic. Si in afara de asta mai e o problema a carei rezolvare nu a stiut nimeni sa o dea in afara de noi! La problema pusa de Beppe Grillo nu a stiut nimeni sa dea o rezolvare in afara romanilor! Cum? Simplu, genial: au taiat gaina si au facut un bors ca la carte!
P.S.: Cine nu stie ce inseamna Q.E.D. sa nu-l mai prind p'aicea!

2 comentarii:

  1. Din pacate nimeni nu va demonstra niciodata de ce s-a ajuns aici... vorbesc de cei ce au hotarat. O fi vorba de cocos?!?

    RăspundețiȘtergere
  2. s-a demonstrat deja dar nu crede nimeni... nu e vorba de cocos...

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!