.

14 dec. 2010

Capsunarul si Berlusconi

In Romania nu e ca in Italia... e identic!

Astazi am zis ca sarbatoresc! 14 decembrie urma sa intre in istoria unei tari care ma ospiteaza de vreo 9 ani... Astazi, in Italia, trebuia sa cada Berlusconi! Pentru 3 voturi nu a cazut si inca o data democratia a castigat. Din punctul lui de vedere, pentru ca din altele... In sfarsit! Acum, ca orice politician care se respecta, va largi grupul majoritar catre altii, pe care inainte i-a injurat si dat afara din partid. Dar hai sa va explic si asta, pentru ca e foarte usor de inteles. Politica in Italia e ieczact ca la Romania! Deci Berlusconi e capu' la PDL! Partito delle Libertà! La Romania e Basescu de la PDL doar ca in romaneste inseamna partidu' cu democrati si care mai sunt si liberali pe deasupra... Astia sunt sustinuti de Lega Nord, care vrea autonomia Nordului exact cum vrea UDMR sa fie de capu' lui! Cel mai mare partid de opozitie e PD. La Romania e PSD, da va garantez ca e exact acelasi lucru. Mai au un partid care era cu Berlusconi la inceput si a terminat pe afara: UDC. Aici gasesti toti afaceristii din Italia (mai putin Berlusca) exact cum e la noi... cine? PNL!!! Am invatat astazi ca in italiana la PNL se zice UDC. Bun. Dupa aia mai sunt niste partide la misto despre care nu se intelege bine cu cine tin, dar care e important sa ramana prin Parlament ca sa ia lovele. Exact cum sunt la noi Conservatorii, UNPR si altii, asa au ei IDV, FLI, Verdi etc. Si la aia Berlusconi a inventat ministere pentru fetele care este... asa ca si Base a urmat exemplul ca sa fie si el mai european. Ministerul Turismului de exemplu despre care toata lumea isi pune aceeasi intrebare si acolo si aici: la ce dracu' ne trebuie cand e totul privatizat? Dupa aia Guvernul Berlusconi a facut ceea ce face si Boc ca atata ii duce capu': taie! Au taiat pana nu au mai putut, in schimb afacerile cu banii statului functioneaza la fel de bine in ambele tari. Neamurile si prietenii politicienilor de acolo stau la fel de bine ca si astia de aici. Berlusconi l-a facut pe ala de-i curata dintii consilier pe la Milano, iar Bossi l-a facut pe idiotu' de fii-su tot aia si tot acolo. Aici Basescu a facut-o pe fii-sa care e la fel parlamentar european, iar Boc si-a carat toate neamurile de la Cluj sa fie si ei smecheri de Dorobanti. Asa zice lumea ca eu nu am de unde sa stiu... dar uite imi zice un vecin de-al meu ca este si probe. In rest au si ei primari ca Marean, ziaristi la comanda, ENEL, Telecom-uri si alte companii ale caror documente nu o sa le inteleaga vreodata cineva. Dupa aia exista Asociatii de tot felul care ajuta copiii sarmani cu vile si Ferrari, evident pe banii lu' statu'! Cam asta e, pe scurt, despre asemanarea dintre politica italiana si cea romanesca.
Ce nu avem noi in schimb si ei au? O societate civila puternica. Adica niste oameni, plini de lovele, care sa le dea la... cap! Adica niste afaceristi din astia adevarati, pe banii lor, care sa se adune si sa faca altceva decat fac politicienii. La aia exista oameni care au puterea sa faca de capul lor si sa schimbe lucrurile... nu pentru ca seamana cu Hulk, ci pentru ca ideile lor sunt atat de noi incat nici macar bosorogii aia de prin parlamente si de prin senate nu le inteleg. Cand se prind e deja prea tarziu si lumea a schimbat deja macazul. Asta nu se poate intampla in Romania, din pacate, unde a fi bogat inseamna automat a fi bagat pana in gat in rahatul politicii si al politicienilor.
Asta e... intre timp, Italia sarbatoreste necaderea lui Berlusconi prin focuri de artificii si alte distractii. Cica organizatori sunt niste baieti care se numesc Black Bloc! Zice presa de la ei ca nici macar nu sunt toti italieni si ca unii ar veni de prin Franta! Misto! Nu stiu cum naiba pot fi contactati ca nu au nici numar verde si nici nu ii stie nimeni dupa fete, ca umbla mai mult mascati. Asta e! Va bag si voua o poza, furata de la repubblica.it, ca sa va distrati si voi!
foto de la repubblica.it - masina de la garda de finante:)))

2 comentarii:

puteti si sa injurati daca nu va suparati!