1 dec. 2010

LA MULTI ANI!

Unei tari minunate...

Cam tarziu, dar, asa cum se spune, mai bine mai tarziu decat niciodata... Astazi, de ziua ei, trebuie sa urez La Multi Ani unei tari minunate, pe care eu o respect foarte mult. O tara ai carei locuitori merita respectati pentru modul lor de a fi si de a trai. O tara pe care o cunoastem cu totii, ale carei paduri, rauri si campii ne incanta ochiul si inspira artistii nationali in operele lor. Chiar daca saracia majoritatii locuitorilor sai este subiect european, mondial si universal, asta nu inseamna ca nu este o tara iubita si respectata in majoritatea cazurilor. Ignoranta unor straini nu poate umbri sentimentul de mandrie ce caracterizeaza marea majoritate a locuitorilor...
O tara in care clasa politica este, de cele mai multe ori, contrara intereselor populatiei. O clasa politica ale carei interese personale primeaza in fata interesului national. O tara cu multe interese... O tara a carei istorii a fost scrisa cu sangele eroilor cazuti in batalii. 1 Decembrie constituie dovada ca sacrificiul acestora nu a fost in zadar, tara fiind vesnic recunoscatoare prin celebrarea, asa cum se cuvine, a marilor eroi ai neamului. O tara pe care cei mai multi o iubesc, desi sunt inca multi aceia care o vorbesc de rau. Oricum astazi, de ziua ei si a locuitorilor sai, trebuie sa strigam cu totii La Multi Ani! Sa uitam ranchiuna si neplacerile si sa ne bucuram de 1 Decembrie, ziua cea mai importanta pentru aceasta tara. Inca odata La Multi Ani! La Multi Ani Republica Centraficana si tot ceea ce iti doresti de ziua ta!

P.S.: Daca v-ati prins de la inceput ca nu e vorba de Ziua Romaniei ci de Ziua Independentei Republicii Centrafricane (care e tot pe 1 Decembrie)... La Multi Ani si voua!:))