.

28 feb. 2011

Capsunarul si Martisorul

Sau cum ne-au bagat italienii la cheltuieli de acum vreo 2000 de ani


Auzi frate ca cica Martisorul e obicei de pe timpul romanilor! Ai auzit bai Stoicikov? Bai castravetata cica nu e nici al nostru nici al vostru! E al romanilor si zi mersi ca nu vine Caesar sa il ceara inapoi! Ca vorba aia "Da-i Caesar-ului ce-i al Caesar-ului!" o stii nu? Nu va ajunge ca ne inmatriculam firmele si masinile pe la voi? Gata, opriti-va! Nu de alta, dar continuati sa va certati cu cine va baga lovele in buzunare inca de pe vremea cand imi cereati 1 miliard daune morale... de parca daca aveam 1 miliard vi-l dadeam voua...
Revenind la Martisor... eu nu cred ca mai intereseaza pe multe chestia asta... I-am vazut pe saracii oameni pe Stefan cel Mare cum se aia pe ei de frig in speranta ca cineva le va cumpara produsul. Nimic frate... Nici eu nu m-am oprit ce sa ma aia pe mine. In ziua de azi Martisoarele trebuie sa fie altfel. Nu stiu... un parfum Da'ncoa, sau poate o bijuterie de la Bvlgari... (iar castravetata astia? Nu scapi frate de ei...)
Pe vremuri era simplu nene! Martisor la 2 lei (parca), cel mai naspa, pentru fetele de la scoala... la 5-10 lei pentru mama si la 25 pentru doamna invatatoare sau diriginta care era! Ca de 1 Martie invatatoarea sau diriginta erau mai importante ca maica-ta! Si sa vezi care avea lovele aducea din alea cu pene ca cand (am vazut ca cacofonia e la moda si prin ziarele centrale asa ca...) pleca saraca femeie acasa nu mai vedea pe unde calca. Iar colegele? Colegele... Frate aia cea mai buna din clasa ziceai ca e general rus ca numai aia isi puneau toate medaliile primite in 40 de ani pe piept la zi de sarbatoare.Si dupa aia sa vezi femeile intre ele caterinca maxima. Da ala de unde e tovarasa? Vaaaaiii ce frumos e ala! Da ala urat de aici cine ti l-a dat? Barbata-miu! Ahh e frumos tovarasa!!! Si tot asa toata ziua... Si pentru barbat era greu! Trebuia sa mergi in cautare din timp ca alea frumoase dispareau repede! Daca te trezeai tarziu nu mai gaseai decat din alea naspa pe la tigani! Si le luai si scumpe ca ai dreacu profitau ca stiau ca nu mai ai de unde cumpara. Dar cand nu profitau ei... Ce mai dom'le era o adevarata afacere cu Martisoarele. Dar nu numai o afacere, era chiar o zi de bucurie, de... mai mergeai pe la neamuri, vecina care urla in fiecare zi ca bati mingea in fata geamului nu mai urla... era asa o zi speciala. Pun pariu ca maine (1 Martie) o sa fie o zi la fel ca oricare alta. Uite deja stiu ca prima victima o sa fie Udrea ca pe aia deja a bagat-o in rahat Oprescu de azi... Maine nimeni nu o sa zica "hai bah sa o lasam pe Udrea in pace macar azi!" Nu! O sa dea in ea ca si pana acum si o sa se lege de Martisorul ei scump, comandat la Paris unde cei care l-au facut nici nu stiu macar la ce dreacu foloseste. La munca femeile o sa fie muncite la fel de mult si poate, din motive de protectia muncii, va fi interzis chiar purtarea Martisorului! La scoala colegele o sa chiuleasca la fel ca in orice alta zi normala si, in unele cazuri, nu vor purta martisorul pentru ca nu se asorteaza cu machiajul sau cu cizmele.
Ce sa mai... nu mai e ce-a fost nici Martisorul asta... Si la urma urmei sa se preocupe frate italienii! E obiceiul lor? Este? Uite nene idee de afaceri... Sa se duca ministru' de externe care este si sa le spuna italienilor: Bah voi stiti ca acum 2000 de ani voi purtati Martisor de 1 martie? Aia si asa sunt acuma cu Made in Italy (desi le fac pe toate in China) si cu nationalism si cu toate alea patriotice! Sa le exportam noi frate Martisoare pana nu mai stiu pe unde sa le puna! Mai mult! Daca ministru' asta e smecher sa le zica ca romanii purtau martisor in fiecare zi! Sa vezi cum devine Romania cel mai mare exportator de Martisoare din lume! Si daca vad americanii la italieni un rahat vor si ei! Si sa te tii dupa aia comenzi frate! Nu e o idee buna? Ce? M-au auzit deja bulgarii si ministrul lor de externe a plecat deja in Italia? E na! Ha, ha, ha! Teapa! Sa ma dati iar in judecata si sa-mi cereti 2 miliarde de data asta! ...'rati ai dreacu ...

3 comentarii:

  1. Scrii foarte prost. Se vede că eşti căpşunar.

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu ma intrebam intr-o vreme de ce e asa de greu pentru barbati sa cumpere niste simboluri simple de martisoare, pe care sa le ofere dezinvolt, fara teama de a fi ridicoli! asta era cu mult timp in urma. acum ma intreb de ce uita barbatii ca maine e 1 martie! :)

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!