.

11 feb. 2011

Capsunarul si viitorul

Nu mai pot eu ca a plecat Mubarak


Erau 3 stiri importante prin internet azi: Mubarak a plecat, o sa demisioneze Axel Weber si Intesa si Unicredit o sa intre in DESERTEC. Acum sa vedem care e importanta pentru mine... ia sa vedem... de Mubarak nu mai pot eu! O sa vada papagalii aia de egipteni ce o sa pateasca! Deja scenariul e scris si lipseste doar punerea in practica. Va mai aduceti aminte la revolutia lu' peste de la noi ce se spunea? Ca o sa fie democratie, ca o sa umble toti cainii cu cate 3 colaci in coada samd! Acum au schimbat occidentalii foaia: "Egiptul sa nu creada ca va fi usor!" sau "Viitorul Egiptului e in mainile poporului"... la alegere dreapta sau stanga... Stati calmi ca o sa va iasa nisip pe ochi si pe gura de la atata democratie. Deci stire neinteresanta.
A demisionat Axel Weber si deja intram pe teritoriul interesantului. Asta o sa mai fie pana pe 30 aprilie presedintele Bundesbank si era principalul candidat in locul lu' hahalera aia de Trichet, ala care a lasat fara case si masini o gramada de lume prin marirea Euribor-ului. Axel Weber a fost unul dintre putinii presedinti de banca nationala care a afirmat ca stabilitatea preturilor sustine economia si justitia sociala. Mai mult tipu' a criticat programul de cumparare a titlurilor de stat sub presiunea speculei creata dupa problemele Greciei, Irlandei si Portugaliei. In sfarsit, dupa parerea mea si a celorlati specialisti in economie :), omu' era mai mult decat indicat sa preia conducerea BCE. Dar, cum se intampla de obicei, cand vine unu' si zice o fraza in care apare cuvantul "social" vine imediat invitat sa-si vada de drum... pe tronul BCE o sa se aseze ori Draghi (Italia care are 2000 de miliarde de debit public) ori Klaus Regling (sefu' de la European Financial Stability Facility despre care v-am mai povestit eu) ori Juergen Starck care e acum in conducerea BCE deci va dati seama politica cui va continua. Ar mai fi, zic ziarele, Yves Mersch din Luxemburg (pentru cine nu stie, asta e un cartier din Europa unde legile financiare sunt valabile numai pentru fraierii cu mai putin de 1 milion de euro in cont) si Guy Quaden, alt actual membru pe la BCE si fan Trichet. Parerea mea e ca o sa castige Draghi pentru ca se vorbeste mai de demult. Si asta a zis niste chestii interesante si l-a criticat pe Tremonti de mai multe ori (Tremonti e ministru cu economii si lovele pe la italieni si unii l-au vazut pe la intalnirile Bilderberg si l-au pus si pe YouTube) dar stiti si voi cum e cu italienii cand e vorba de lovele. 
Si tot cu italieni e si stirea a treia! Ba fratilor, a avut unu o idee sa faca energie in Sahara. Adica sa puna niste panouri solare, niste eoliene si alte acareturi si sa faca niste curent electric pentru Europa. Nu mult, vreo 15%, dar destul sa dea de munca la vreo 200.000 de africani si sa produca intr-o zi curent cat produc altii in zece. Misto! Doar ca, cum se intampla, cand e mierea buna incep sa apara pradatorii... Ia sa vedem noi cine suporta DESERTEC (ca asa se numeste proiectu'). Ia uite aici: Price WaterhouseCoopers! Hopa! Bai eu am plecat mai demult din tara si nu mai stiu romaneste... nu este ei aia care evalua la voi cat bani costa fabricile pentru privatizare bai? Si care la sfarsit se vindeau pe nimic pentru ca asa a zis evaluatoru'? Ei este! Vedeti ca mi-am amintit. Mai sunt si unii Freshfields Bruchaus Deringer! Astia au primit premiu M&A pentru tranzactia anului intre United Airlines si Continental desi actionarii lu' Continental au facut recurs in tribunal imediat dupa incheierea combinatiei pentru ca nu era corecta.
Cum nu era destul, si-a anuntat intrarea in DESERTEC si Enel care stiti foarte bine ca nu e in stare sa faca o retea de curent pe la Constanta d'apai in mijlocu desertului. Mai e si Morgan Stanley care, desi a facut o figura de tot rahatu' la inceputu' crizei in 2008, mie imi place mult. De ce? Pai astia prin 2007 au primit o "injectie" de la chinezi de vreo 5 miliarde de dolari si dupa un an s-au dus in cap! Hahaha! Nu o fi fost mare lucru pentru China Investment Corporation dar ma bucur ca, macar pentru cateva zile, i-au facut astia de la Stanley sa le stea orezu'n gat... oricum DESERTEC asta o sa inceapa sa produca curent prin 2050 si cu toate ca sunt bagati toti vampirii astia financiari stirea tot are doua parti bune: prima e ca nu vine sfarsitu' lumii pana in 2050 si a doua e ca, daca le da de munca la negrii in Africa, o sa ramana mai multe locuri de munca in Europa pentru negrii astia albi de prin Romania si alte tari la fel de dezvoltate...

2 comentarii:

  1. si noi ce facem? asteptam 2050 ca sa avem de munca? frumoasa pespectiva, sumbru prezent, jalnic trecut!

    RăspundețiȘtergere
  2. pai da... concediu pana atunci... a patra stire: Pana in 2050 romanii intra in concediu!

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!