.

21 feb. 2011

Capsunarul si ideile de afaceri

Politician: cea mai tare afacere din Romania
Cea mai buna smecherie in Romania este sa te faci politician. Nu fiti fraieri sa puneti botul la vrajeala din ziare care ii prezinta pe sindicalisti drept cei mai mari smecheri din tara ca nu e adevarat. Scopul principal al oricarui sef de sindicat este o functie politica. Uite, ca sa vedeti ca asta nu e vreo moda romaneasca va dau doar exemplul lui Conferati, care din mare sef de trib a ajuns primar pe la Bologna. Si ajuns primar facea exact lucrurile pe care, cand le faceau altii el declansa greva generala! Doar ca in Romania lucrurile sunt mult mai evoluate ca in Occident. Ca doar romanu' e mai smecher... o zice chiar el cum i se iveste ocazia. Asa ca in Romania e mai bine sa fi mai intai politician si dupa aia sa devii sef de sindicat! Cel mai bun exemplu? EBA frate! Uite, mai intai europarlamentar si dupa aia o sa invete si sa vorbeasca... Si ca dovada ca romanii au talent vreau sa va comunic ca la faza asta Romania a fost copiata de Italia si nu invers cum se intampla de obicei. Uite analfabetu' de fii-su' lu Bossi de la Lega Nord a fost facut consilier la Regiunea Lombardia (pe 15000 de euroi pe luna) dupa ce saracul a dat bacu' de vreo 3 ori si dupa o interventie de-a lu' tatsu'... ca deh, radeau portarii (cu studii superioare) de pe la guvernu' lor de el cand venea la munca... Dar asta dupa ce EBA era deja la m-UE! Avantaj noi!
Deci, daca aveti cumva vreo super idee de afaceri stati in banca voastra pana nu va inscrieti in vreun partid si ajungeti cel putin un mic bugetar pe la vreo primarie ceva... Macar un consilier al consilierului primarului! Dupa aia, incetul cu incetul incepeti sa pupati in stanga, pupati in dreapta, pupati in centru si prin spatele centrului si poate ajungeti sa stati mai in fata cand se fac sedintele satesti de partid. Odata ajuns in primul rand trageti macar vreo doua parturi si o ragaitura cat sa va tina minte seful... pentru ca la partid nu e problema daca esti bine crescut sau alte vrajeli din astea, important e sa te retina sefu' pentru ceva (Boureanu de exemplu banuiesc ca pentru asta a inaintat pe linie de partid). In acel moment va puteti deschide prima covrigarie! Vi se pare putin? Hahaha! Inseamna ca sunteti mic copil si habar nu aveti ce inseamna sa ai o covrigarie in Romania! Pai mai copilasi hai sa va iesplic ca sa intelegeti: Garda Financiara si celelalte 657 de organe de control din Romania nu gandesc ca voi! Adica nu gandesc: "Pai ce mare afacere are ala frate cu 1 leu covrigul!". Nuuuuu! Garda Financiara gandeste in felul urmator: "Inseamna ca are mai multi bani de 1 leu in sertar! Prin urmare ceea ce mi se cuvine poate fi extras din sertar prin control legal!". La fel gandesc si ceilalti (care vin dupa ei)... Si, daca vin de cate 2-3 ori pe luna mai ramai cu gaura de la covrig!
In schimb, daca esti de la partid si sefu' stie de tine cat de cat, te stie si Garda si te lasa in pace... adica gandeste: "Lasa-l bah pe asta ca e ala care a dat 2 basini si o ragaitura de fata cu sefu'! E un om important!". Si, in cazul asta, afacerea cu covrigi o sa functioneze mai ales in conditiile in care vanzatoarea e platita cu 6 covrigi pe zi, iar taxele pe la stat nu le mai plateste nici dreacu. Ca si asa, daca nu vine Garda in control... 
P.S.: Ca sa vedeti ca am dreptate uitati ce pateste saracul Tiriac cu tot cu miliardele lui. Au venit aia sa controleze daca si-o trag porcii intre ei ca sa se repopuleze dupa vanatoarea pe care a facut-o nea Ion cu toti smecherii aia de prin occident... Bre nea Ioane, asculta la mine aici... daca mai vrei sa vanezi si la anul intra bre macar la ecologisti!

2 comentarii:

puteti si sa injurati daca nu va suparati!