.

20 oct. 2012

Căpșunarul și volanul

Ce ABS, EPS, SSS, VMS, SOS etc, băh?!

Nissan a inventat ceea ce nu putea fi inventat! A furat de la avioane și a băgat pe mașini un sistem care o să vă dea pe spate: steering by wire! Gata, în sfârșit au început să se facă primii pași către mașinile viitorului.

Deci volanul nu mai este legat de roți prin legături mecanice! Practic e un senzor pe volan care înțelege ce faci tu cu mâinile și transmite totul unui computer de control. Nu știu exact ce se întâmplă acolo, o să vedeți voi de la anul când iese primul Infiniti cu așa ceva. Cică în 5 ani toate mașinile Nissan vor avea acest sistem.

VW a folosit în 2011 un astfel de sistem pe un concept, A2, dar Nissan va fi prima casă care va introduce chestiunea la modele de serie. Bravo lor de japonezi, tot ei scot omenirea din căcat, că dacă așteptăm la proștii de europeni... Europenii trebuie mai întâi să fure, să scoată Euro 8, Euro 9 etc și abia după aia să scoată ceva cu adevărat nou pe piață.

Un inginer de la Nissan, Masaharu Satou, a declarat că mulțumită acestui sistem volanul se va putea pune oriunde, sau chiar înlocui cu un joystick, ceva. Ce mișto o să fie! O să conduci matol și când te oprește miliția arunci volanul în spate la ăia care n-au băut! Vă dați seama ce față o să facă milițienii când o să vadă cum se ceartă ăia din spate care să conducă mai departe?!

P.S.: În România am înțeles că se lucrează la o nouă invenție în domeniul auto: o nouă taxă începând cu ianuarie 2013! Nu se știe despre ce este vorba pentru că e secret industrial și nu trebuie să afle nimeni, dar știți și voi cum e cu zvonurile astea...


3 comentarii:

  1. Mãcar azi ar fi bine sã faci o pauzã din consultarea asiduã a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin înceteazã sã le mai cauţi în revista “Zootehnia modernã”.

    RăspundețiȘtergere
  2. Parpandel Radulescu25 octombrie 2012 la 18:34

    Unde e ba de furat ? Ca vreau sa viu si eu, sa mananca si gura mea ceva!

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!