.

8 oct. 2012

Căpșunarul și Serbia

S-a născut o nouă Românie și Bulgarie

Geox a bătut mâna cu sârbii pentru deschiderea unei fabrici de încălțăminte la Vranje, o localitate pe lângă granița cu Macedonia. 1250 de oameni cică o să angajeze italienii de la Geox acolo, dar numai după ce vor face o investiție de 15,8 milioane de euro. Se vor produce 1,25 milioane perechi de încălțăminți, fabrica va fi cea mai modernă din Univers, iar producția și angajații se pot chiar dubla (evident dacă piața va avea chef de ei și de papucii lor). Foarte frumos, nu-i așa? Știu că n-o să-mi iasă faza asta pentru că știți deja despre ce este vorba, ați mai auzit chestii din astea, le trăiți pe pielea voastră de peste 20 de ani. 

Așa e. E o mare vrăjeală de Buftea. De la niște hahalere ca Geox nici măcar nu se putea aștepta cineva la vreo mare șmecherie. Ăștia sunt ăia care într-un interviu la Radio 24 au declarat că au făcut profit de 300 de milioane de euro și la întrebarea "câți italieni ați angajat la Geox?" au răspuns 13. Nici nu aveau cum să angajeze mai mulți având în vedere faptul că în Italia au doar birouri, fabricile fiind toate prin China și pe la mama dreacu. Fac o paranteză ca să vă spun că unul dintre conturile mele pe Facebook a fost închis tocmai din cauza unor zdrențe ca ăștia de la Geox! Am făcut o pagină care se numea "Made in Italy?" în care am invitat toate jigodiile alea care se băteau cu pumnu-n piept că apără moda italiană, că producția, că arta meșteșugarilor, că căcat, că pișat. Da la Versace (Santo, deputatul) până la Cavalli i-am invitat pe toți. Pănă la urmă mi-au ras contul pentru că pagina era tragică deși o făcusem să pară destul de comică la prima vedere:) Am luat de pe paginile de internet ale unor mărci de prestigiu din moda italiană datele referitoare la fabricile pe care le au în Italia. Cum nu mai aveau nici una se vede că i-a deranjat treaba și m-au reclamat la Facebook pentru nesimțire.

Așa și cu Geox ăștia. Cică 15,8 milioane de euro de investiție. Și mai sunt și idioți încât lasă la liberă pentru presă informația conform căreia statul sârb plătește 9000 de euro pentru fiecare vecin angajat de ăștia de la Geox. Păi la 1250 de oameni pe care au promis că-i angajează în primă fază rezultă că mai investesc în realitate un rahat de 4,55 milioane, pentru că 11 și ceva le plătesc tot proștii de sârbi. Și plătesc 9000 de angajat în condițiile în care Geox o să plătească salarii de 200 de euro pe lună că doar nu credeți că au venit aici ca să dea salarii prea mari față de ce dădeau prin China. 

Ăsta e estul europei. Țări de sclavi, pline de dobitoci, unde cu o șpagă de doi bani devii mare investitor când în realitate tu ești un șnapan ordinar care nu ești înghițit în propria țară. Am uitat să vă spun că toată emisiunea de la Radio 24 a fost un mișto continuu făcut de realizator la adresa rahaților de la Geox. Bine, ăla a rămas cu mișto-ul, ăia au rămas cu banii și cu fraierii, dar măcar acolo nu-i consideră nimeni mare brânză așa cum sunt considerați pe unde dreacu mai merg ei să  "investească".
Greenpeace s-a luat de ei și a reușit să-i facă să renunțe la achiziții de piei de la Bertin, o firmă responsabilă de tăieri masive de copaci prin Amazon. Vorba aia, jegoșii la jegoși trag...

Un comentariu:

  1. Da'gumari n-o să facă maică pe acolo? Că n-are mamae bani şi de ţuică şi de papuci d-ăia cu toc de la 'talienii ăştia. Si dacă tot ziseşi că n-au piei, zi-le maică să meargă la noi la fisc, vre-o două străzi mai jos. Am auzit pe la mine prin mahala p-acilişea că ăştia iau câte şapte piei de pe om aşa că cred că au destule şi le-or vinde ieftin.

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!