.

28 nov. 2010

Arta si... precizie

Botezatu si-a lansat cartea 1 din 3

Citim prin ziare (Cancan) cum sute de personaje s-au calcat pe cap la lansarea de carte a lu' Botezatu. Asa o fi frate desi din fotografii (tot Cancan) rezulta altceva... Stati calm ca eu cu Botezatu nu am nimic si nici nu am cumparat chiloti de la el ca sa-i fac reclama.
Dar nu vi se pare totusi ca se sare calul cam puternic? Nu vi se pare ca asistam la incercari zilnice de monopolizare a vietilor noastre din partea unor smecherasi din astia care nu-si cunosc lungul nasului? De acord cu voi! Sunt sigur ca Botezatu' nu a visat in viata lui sa scrie o carte si nici macar pe asta nu a scris-o el... De ce sunt asa sigur? Pai cunosc si eu cam cum e cu cartile astea, si mai stiu scriitori adevarati care nu au reusit sa publice o juma' de carte d-apai sa se mai gandeasca la trilogii si alte chestii. Deci e unu acolo care are vreo editura si e preten bun cu Botezatu. Asta se plangea pe la un pahar de vorba ca nu prea se mai vand chilotii si atunci i-a zis ala "hai ba sa facem o trilogie cu ce-ai facut tu pana acum ca ma ocup eu de toate!". Nu chiar asa dar cam pe acolo!
Botezatu si cei care stau in spatele acestei "trilogii" nu sunt deloc originali, ei nefacand altceva decat sa aplice in Romania un model deja fumat... dar care se pare ca inca functioneaza sau cel putin se vrea bagat oamenilor pe gat inca o perioada... pana se inventeaza altceva. Pai hai sa o luam incetul cu incetul. Cand eram eu ciutan stiam asa: Ceausescu era unicul care le putea face pe toate! Dar pe ala il lua toata lumea la misto si am inceput sa nu mai cred nici eu ce vedeam pe la televizor. Dupa aia Lamborghini facea masini, Armani facea toale si Adidas facea tot felul de pantofi gheata pe care am putut sa mi-i cumpar cand nu mai erau la moda. Mai era De Niro care juca in filme, Nichita Stanescu scria poezii si Boloni le dadea un gol la italieni de s-a bucurat cartieru' vreo 2 saptamani. Adica toata lumea facea cate ceva si pot spune ca le facea bine. Adica nimeni nu se gandea macar sa faca mai multe lucruri si asta pentru ca e greu si rezultatul e naspa. Chiar si Ceausescu a pus-o pe nevasta-sa sa se ocupe de chimie si ea, la randul ei, i-a pus pe altii sa-i scrie cartile ca sa ia Honoris Causa.
Dar in ziua de azi? Faaataaaaa e varza fata in ziua de azi. Pai Lamborghini face toale si papuci, Dolce si cu Gabbana fac ceasuri, masini si, cel mai interesant, chiloti de dama?! Adidas face parfumuri, ochelari de soare si gel de dus. Mai mult Danone si Nestle cumpara puturi de apa potabila, General Motors face arme (masini nu mai sunt in stare) si Vaticanul face pe actionarul la General Motors! Berlusconi si cu Christian Ciocan sunt mari cantareti, Ponta e sef de partid, pilot de curse si parasutist, iar Eba e model, europarlamentar si vedeta pe YouTube. Fotbalistii habar nu au de fotbal dar sunt fotomodele si actori de film, iar marii actori devin manelisti si actori porno pentru a mai ciuguli ceva. Ciorditorii devin consilieri politici si patroni de holding-uri, iar politaii patroni de baruri de noapte, pesti sau traficanti de carne vie. Televiziunea isi face radio, radio isi face ziar, iar ziarul isi fac blogg pe internet-ul care isi face la randul sau si televiziune, si radio, si ziar...
Nu stiu bai fratilor... poate sunt eu prea mos la 35 de ani dar... eu preferam lumea aia unde chinezii faceau lucruri de rahat dar ieftine, unde Adidas facea pantofi din aia scumpi, dar care tineau 20 de ani, iar Versace facea toale si doar atat, urmand ca biografia sa-i fie scrisa de un scriitor care stia sa scrie si doar atat.
Dar asta e! Asta e lumea in care traim si doar de noi depinde sa schimbam lucrurile. Va las pentru ca vad pe ceasul meu Nike ca e tarziu. O sa-mi pun telefonul LG (sau Gold Star-ul de odinioara) sa sune maine dimineata, cand o sa ma urc in masina mea VW Bon Jovi si o sa ma indrept spre serviciu. Unde lucrez? Pai fac chiloti, normal! Botezatu s-a apucat de scris... 

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!