.

30 iul. 2012

Uraaaaa, am câștigat!

Câtă fericire la cap e în țara asta?

Băh, eu n-am mai văzut alegeri pe lumea asta unde să câștige toată lumea! Dacă vrem să considerăm (la mișto) referendumul de ieri echivalentul unor alegeri atunci constatăm că la noi iar a câștigat toată lumea. Cred că la asta se referea caghebistul ăla de Iliescu când vorbea despre democrația originală din România: toată lumea câștigă, nimeni nu pierde. Am început să cred că din cauza asta ne și dau toți la rahat! Nu din cauza țiganilor, a hoților și a sclavilor care muncesc pe mai puțin decât trebuie să muncească, ci din invidie. Au boală pe noi pentru că noi nu pierdem niciodată!

În alte țări se pierde. Acolo nu câștigă niciodată toată lumea, iar învinșii vin frumos și-și felicită adversarii după care se duc acasă și se culcă sau se îmbată, fiecare după cum are chef. Câștigătorii își felicită alegătorii și îi asigură pe votanții învinșilor că nu vor fi arși pe rug, sau biciuiți la tălpi pentru următorii 4-5 ani. Se schimbă câțiva directori pe ici pe colo, se pun niște amante pe post de secretare și cam atât, după aia fiecare-și vede de treabă. Nici măcar nu are lumea habar că au fost alegeri în țările unde există învinși! Nu credeți? Păi hai să vă întreb atunci: când au avut loc, cine a participat și cine a câștigat alegerile din... Olanda, de exemplu? Sau din Suedia? Sau din Norvegia? Sau știți cine a pierdut în Germania când a câștigat Merkel?

Vedeți că fără Google habar nu avem?! Păi nu avem cum să știm pentru că acolo există învinși. Lumea știe doar despre țările unde nu există învinși pentru că oamenii sunt interesați de curiozități. Oamenii sunt interesați de mutanți, de personajele cu două-trei capete, de alea care votează cu două mâini, de ăia care au câte 15 case, care dorm la serviciu, care beau la serviciu, care vin îmbrăcați în clovn la serviciu, care și-o trag cu minore (sau cu minori, cine mai știe) și de alte ciudățenii de genul ăsta. Și mai ales de țările unde câștigă toată lumea indiferent de rezultatul la vot!

Aseară iar a câștigat toată lumea și să vedeți că iar se uită tot globul la noi ca la peștii din acvariu. Băsescu a câștigat, Ponta a apărut imediat și a zis că a câștigat, Antonescu a îndemnat lumea să aibă puțină răbdare pentru că sigur a câștigat, iar la final a venit Domnu' Dan în Direct și le-a comunicat tuturor că el a câștigat cel mai mult. Eu nu v-am mai zis, dar am câștigat și eu o brichetă la o promoție la țigări. Sunt convins că nici voi n-ați pierdut nimic așa că toată lumea e fericită în țara asta. Felicitări nouă tuturor și să ne bucurăm în continuare de lumea noastră în care fiecare este, la alegere, ba Napoleon, ba extraterestru, ba cel mai iubit dintre pământeni, ba stăpânul inelelor, ba etc.

P.S.: Știți cum e cu peștii din acvariu, nu-i așa? Acolo peștii mari halesc grosul, ăia mai mici halesc resturile, iar ăia de pe fund extrag din rahatul celorlați ce se mai poate consuma. Toată lumea crede că e fericită și se simte bine! Există o singură problemă: în cazul în care stăpânul acvariului pleacă în concediu (să zicem prin august) și uită să lase mâncare și să bage în priză aparatul de oxigenat apa se duce dreacu totul...
Cam nasol, ah?!


0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!