.

31 iul. 2012

Căpșunarul și curierul și vodca

GLS, sau când coletul tău intră în UE

"Con noi le tue spedizioni sono in buone mani!". În românește asta se traduce cam așa: cu noi coletele tale sunt pe mâini bune. Este deviza GLS Italia, societate de curierat rapid internațional care efectuează servicii în peste 36 de țări. GLS Italia face parte din General Logistics System care e un holding cu sediul central prin Amsterdam.  Nu vorbim aici de tot grupul, vorbim doar despre ăia din Italia ca să ne râdem...

S-o luăm încet ca să nu amețim. Mâine, se lansează la Constanța, pe plaja La Fattoria din Mamaia, vodca TROJKA. Este o vodcă de fițe pe care o puteți vedea aici dacă aveți cont Facebook, sau o căutați pe Google dacă aveți timp. Vă spun doar că vodca este elvețiană, deci să nu vă prind pe acolo dacă sunteți născuți în Uniunea Sovietică! Nu pentru că rușii nu au voie să bea Trojka, dar oamenii o să dea și ei câte un pahar moca nu câte 15 sticle! Buuuun. Pentru eveniment s-a apelat la o firmă italiană pentru niște echipament personalizat destinat membrilor staff-ului. Italienii s-au pus pe treabă, au cusut, au lipit, au stat peste program (probabil) și au pregătit totul. S-a achitat marfa, s-au trimis "smiley" prin Email și pe Mess și s-au făcut promisiuni de colaborări viitoare. Italienii, oameni de onoare de altfel, au citit și ei sloganul celor de la GLS și s-au grăbit să trimită pachetul pe data de 27.07.2012 cu destinația România/Constanța/Mamaia/La Fattoria. 
L-au lăsat "pe mâinile bune" ale celor de la GLS Italia și au plecat acasă. 

Între timp, în România, agitație mare înainte de lansarea de mâine a Trojka la apă. Am greșit, nu la apă, la gheață! S-au pregătit femei (patru sunt, știu eu), s-au pregătit pahare, scrumiere, tot ce trebuie. Cineva n-a avut ce face și a întrebat de echipament! Hopaaa, unde e echipamentul? S-a căutat pe sub mese, nimic! S-a căutat pe sub pahare, pe sub scrumiere, pe sub fetele alea patru, peste tot, nimic! Disperați au sunat la italieni pentru a le reaminti că mîine (01.08.2012) are loc lansarea și că nu a ajuns echipamentul. Italienii au zis că l-au lăsat pe "mâini bune" încă de pe 27 iulie. În momentul ăla s-a accesat site-ul GLS pentru a verifica după tracking number-ul ăla a lor și... surprize, surprize: coletul dumneavoastră este bine sănătos în SPANIA! E adevărat că țara noastră încă mai este în UE, dar parcă Spania is not România! Telefon urgent la GLS România:
- Alo!
- GLS, bună ziua, cu ce vă pot fi de folos?
- Doamnă, am nevoie de echipamentul pentru lansarea Trojka de la Mamaia!
- Da, o secundă! Echipamentul este în Spania! GLS Italia l-a trimis acolo din greșeală! :)))
- Doamnă, eu vă înțeleg că aveți boală pe ăia din Italia că iau bani mai mulți și mai degeaba, dar avem nevoie de echipament!
- Da, atunci să vă explic: coletul dumneavoastră va pleca din Spania în Germania, din Germania în Bulgaria și din Bulgaria în România! Vineri, pe 03.08.2012, ajunge!
- Păi lansarea e mâine! În cazul ăsta nu mai trimiteți nimic, mulțumim...
- Vă mulțumim pentru că ați apelat la serviciile noastre!

Așa că, mâine la lansare o să vedeți alt echipament, adus din România cu o firmă din asta de curierat națională. GLS nici n-a vrut să pomenească de trimis cu avionul, sau chestii din astea cu adevărat rapide. Mă gândesc că atunci când o comiți faci tot posibilul s-o rezolvi, dar la GLS nu se practică. La GLS Italia cel puțin coletul se întoarce la expeditor după ce face o tură prin UE. E adevărat că se întoarce în bune condiții că doar a fost lăsat "pe mâinile bune"
P.S. 1: Din surse pe care nu am niciun chef să le deconspir am priceput că cel mai bine e să trimiți chestii cu TNT. Nu le fac reclamă, dar cel puțin ăștia care lansează Trojka au regretat că nu le-au spus italienilor să trimită prin ei pentru că n-au avut probleme de genul ăsta cu TNT. Nu vă apucați acum să trimiteți cu TNT doar pentru că v-am spus eu, că e scump și să nu vă aud că vreți bani de la mine!
P.S. 2: Mâine seară, dacă eu nu ajung la lansarea Trojka să beți vreo 2 pahare și pentru mine. Hai 3! Sau hai 4 că doar nu mă îmbăt dacă beți voi...

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!