.

1 mar. 2012

Căpșunarul și tâmpeniile

Mai duceți-vă-n mărțișorul meu cu invențiile voastre de rahat

Londra o să găzduiască nu știu ce Olimpiadă din asta cu alergături și alte probleme. Așa că se pregătește intens și a băgat cea mai mare sumă de bani din istoria omenirii în toată afacerea asta. Pentru că, în caz că habar n-aveți, și sportul e o afacere ca oricare alta. Spun asta mai mult pentru zevzecii care-și dau în gură pentru o echipă sau alta, sau care chiar se omoară pentru a demonstra cât țin ei cu unii sau cu alții. 

Revenind la englezoi, se bagă bani grupa mare-n de toate: stadioane, parcări, hotel, motel, corturi, scobitori etc. Evident că nu se putea ca pe lângă chestiuni folositoare să nu se bage bani și în rahaturi. Una dintre investițiile de doi bani este cea făcută în marea invenția curului a unei societăți care face un singur produs. Societatea se numește Renew, iar invenția se numește coș de gunoi care te informează asupra rezultatelor de la Bursă și care derulează alte mesaje publicitare.

N-am auzit în viața mea o tâmpenie mai mare. Pe lângă manevra clară (să fim serioși, când vreodată un proaspăt absolvent de facultate și administrator al unei societăți care face un singur produs prinde un contract cu ditamai Londra pentru 200 de coșuri din astea) mai e și idioțenia ideii în sine.

Deci, cum ar veni, eu mă duc să mă informez despre Bursă la coșul de gunoi, nu? Adică eu, în costum Armani și cu Platinum Card în buzunar, mă opresc ca bou' să mă holbez într-un coș de gunoi ca să văd cât mai e indicele DAX, sau VAX, sau CĂCAX. Deci eu vreau să arunc hârtia de la ciungă și mai stau un sfert de oră să mă uit la Bursă și la reclame la coșul de gunoi... Du-te, băh, și lasă-ne. Sau, stați așa că e și pentru alții, nu numai pentru ăștia cu Bursa! Pentru sportivi eventual! Ăia o să se oprească să vadă reclama pe care au făcut-o ei! Parcă văd toată naționala de... atletism (aiurea) a Franței cum stă în jurul coșului de gunoi să vadă reclama pe care au făcut-o la... Orbit (tot aiurea). Și, exact ca-n reclama de la bere Neumarkt în care merg ăia doi la cinema ca să se vadă-n reclamă, parcă-i aud și pe ăștia: "Auzi, aruncăm și ceva în coșul ăsta de gunoi, sau..."

P.S.: Eu o să pun și poză la idioțenie, dar sper să nu citească treaba asta vreun consilier local sau ceva de pe la noi! Că ăștia sunt recunoscuți pentru rapiditatea cu care adoptă în România toate prostiile de pe la alții! Cu lucrurile bune durează la noi...
Ăsta e. Deci uite la idiotu' ăla! Cu Smartphone în mână și se uită la cotațiile afișate pe coșu de gunoi! Doaaaaaa....

Un comentariu:

puteti si sa injurati daca nu va suparati!