.

24 ian. 2014

Ce înseamnă să fii prost

Cu diplomă!!!

Doi plictisiți de la Princeton (doctoranzi... pentru cine nu știe ce-s ăia sunt cum e Ponta la noi) s-au apucat să analizeze tendințele de creștere a Facebook-ului descoperind ei că modelul bolilor contagioase se aplică perfect rețelelor sociale de tip MySpace sau Facebook. Cu alte cuvinte o boală din asta o iei, explodează și după aia te tratezi și te vindeci, în final estimând o scădere cu 80% a utilizatorilor în următorii ani.


Inițial ăștia de la Facebook nu s-au supărat, dar după ce Mark Devlin (matematician care lucrează pentru Facebook) a auzit că doctoranzii noștri au folosit date (cum ar fi numărul de înscriși) luate de pe Google s-a enervat! Așa că, împreună cu alți doi colegi (Lada Adamic și Sean Taylor) au publicat o chestie super șmecheră:))) După ce au făcut puțin mișto de cei doi doctoranzi (definindu-le ideea de a lua date de pe Google "inovatoare") au folosit exact același model ca să le dea în cap! Au luat tot de pe Google niște date, le-au băgat în niște scheme complexe și au demonstrat că numărul studenților și articolelor științifice produse de prestigioasa universitate americană va ajunge în câțiva ani la ZERO! Mai mult, au mers mai departe și au reușit să demonstreze (tot în baza unei "complete analize științifice":=) că aerul pe care-l respirăm se va termina undeva în jurul anului 2060!

Nu știu dacă vi s-a părut amuzant, dar eu m-am pișat pe mine de râs (m-am și căcat, dar aia e de la carne de pui cumpărată de la Gepeto, e altă poveste)

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!