.

23 ian. 2013

Căpșunarul și istoria partea unu

Fufele și curvele

Așa cum bine știți comuniștii nu ne-au predat la școală adevărata istorie. Nu, ei ne-au predat numai bălării cu tot felul de războaie care au avut loc în niște locuri și la niște date imposibil de reținut, după care se semnau tot felul de tratate în care, la fel, nu mai știe nimeni ce scria pentru că chiulea toată lumea la orele alea.

Dar istoria adevărata, aia care contează, nu ne-a predat-o nimeni. Acum sunt eu să vă salvez de la necunoaștere, dar ar fi bine ca pe viitor să nu se mai repete chestiunile astea. Istoricii să facă bine să citească ce scriu eu aici și să scrie cărți de istorie cu povești interesante, la fel de interesante cum o să fie și asta pe care v-o spun acum: cum au apărut fufele și curvele.

În urma descoperirii unor desene rupestre pe un bloc de pe Bulevardul Mamaia s-a putut stabilii cu exactitate data când au apărut primele fufe și primele curve pe planeta asta de doi bani: exact în ziua când s-a inventat roata! Cum toată lumea știe când s-a inventat roata trecem mai departe. La data respectivă oamenii trăiau încă în peșteri, iar primii care au ieșit din ele au fost cocalarii care aveau bani să-și cumpere o roată. Cocalarii ieșeau să se plimbe cu roata, iar restul fraierilor stăteau și se uitau la ei. Niște gagici din astea mai tupeiste au ieșit din peșteră și s-au pus pe marginea drumului în speranța că poate le ia și pe ele vreun cocalar să plimbe roata împreună. Pe alea mai bune le-au luat cocalarii și așa au apărut primele fufe. Proastele alealate au rămas pe marginea drumului și (inutil să vă mai spun, dar vă spun) așa au apărut primele curve.

În ediția următoare vă voi povesti cum au apărut cocalarii și de unde aveau ei bani de roată. Știu că vreți să aflați, dar aveți puțină răbdare pentru că nici eu nu știu încă. Trebuie să mai cercetez, istoria nu e așa ușoară cum credeți voi. Momentan citiți ce-am descoperit până acum și ziceți mersi că nu vă dau lucrare de control, sau că nu vă scot la tablă!


Un comentariu:

puteti si sa injurati daca nu va suparati!