.

14 ian. 2013

Cum se-ntoarce roata

Când m-am întors în țară toată lumea înjura forfetarul și pe Băsescu!

Se plâng ăștia din turism, de la Mamaia, că vrea să le bage Grapini forfetar. Păi de ce vă plângeți? Vedeți dacă n-ați sponsorizat și voi la alegeri pe nimeni. Ah, nu știați pe cine! Păi pe cineva de la USL, pe cine dreacu, că doar era scris în stele că o să câștige ei. Nu de alta, dar am auzit că Gropoșilă se ceartă cu Grapini prin ziare pe tema forfetarului. Să nu știe oare că-s colegi de alianță, sau e alianța care nu știe că e formată din mai mulți colegi?

Dar să-i lăsăm pe ei că oricum se ceartă aiurea. Lucrurile sunt deja stabilite de adevărații aliați, nu stabilește Grapini în turism că habar n-are. Hai să vă povestesc ce urmează, ce-o să pățiți la vară voi ăștia care aveți treabă prin turism, pe la mare: tot ce vi s-a întâmplat o să vi se-ntâmple din nou. În primul rând șpagă și amendă la Gardă, de asta n-o să scăpați niciodată. Știți cum spun băieții: "Șefule, dacă nu te ard eu trimite pe altu', așa că... Hai, 2000 așa, 2000 pe hârtie și suntem ok". După aia mese! Știți că toți ăștia care vin să vă controleze au foamea-n gât non stop. Nici anul ăsta n-o să vină singuri, nu! Voi o să vă simțiți, după ce le dați șpagă și amendă o să-i invitați și la o fripturică, la o bericică! Doar că ăla o să vină cu toate neamurile de la țară pentru că deh, au venit și ăia la mare că e și ei turiști! Așa că masa o să se transforme în 5 mese, pentru că țăranii au copii, nepoți, câini, porci etc. În plus, forfetarul! Eh, dar de data asta o să trebuiască să vă găsiți pe altcineva să înjurați, că pe Băsescu sau pe Tăriceanu o să-i înjurați degeaba!

În rest nu se va schimba nimic. Aceiași "cap de lemn" o să vă ardă fețele de masă, o să vă spargă paharele, camerele o să le găsiți praf și lumea o să vă acuze în continuare că nu investiți în confortul turistului. Angajații o să vă fure chiar dacă știu că ați montat camere de luat vederi, pentru că sunt la fel de bătuți în cap ca și ăia de anul trecut. Bun, aveți și voi soluții, doar aveți experiență, știți cum se face: angajați doar din ăia idioți care habar n-au ce-i aia hotel sau restaurant și îi plătiți tot cu 500 de lei pe lună! Sau chiar deloc! Îi dați afară după câteva zile că o să fie mulți vara asta care nu vor lua BAC-ul. La friptură reduceți gramajul, nu mai puneți prosciutto în pizza și în paste (puneți tot parizer, ca și până acum), nu dați drumul la aer condiționat, îi puneți să plătească și pentru scobitori etc. Nu mai stau să pierd timpul spunându-vă lucruri pe care le știți deja.

Ok, în felul ăsta madam Grapini o să-și tragă partea din forfetar și o să facă o figură excelentă în fața partidului pe care-l pupă-n cur (m-am lămurit ce mare patroană e și asta), voi ăștia care lucrați în turism vă mai chinuiți un an să ascundeți banii făcuți (să nu faceți investiții că fac controale încrucișate și vă toarnă!), iar televiziunile și presa o să prezinte iar succese pe toate planurile ca să prindă și ele o reclamă de doi lei. Ah, singurii care o vor lua în gură sunt cei câțiva fraieri care vin de p'afară pentru că au pus botul la frunza lui Udrea și la ofertele agențiilor de turism. O să rămână fără bani, o să se simtă de tot rahatul și singura lor consolare va fi că vor putea să-și bage și să-și scoată pe Trip Advisor sau pe Facebook. Pe net se poate orice, oricum nu citește nimeni, sau ăia care citesc știu deja și nu sunt interesați.


Marea Neagră, singura din treaba asta care n-are, săraca, chiar nici-o vină

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!