.

27 aug. 2012

Căpșunarul și cercetările

Am descoperit că...

Da băh, ce vă miră? Am descoperit și eu ceva! Cică în general există două tipuri de oameni: proști și deștepți! Și când spun deștepți nu mă refer la geniile alea care știu matematică cuantică de exemplu. Nu, unul care știe matematică cuantică poate fi la fel de prost ca unul cu două clase! Cum e la fel de adevărat că unul fără liceu poate fi mai deștept de 200 de ori decât unul cu două facultăți! Vă miră?! Păi vă miră pentru că românii au impresia că dacă unul are un doctorat e automat și deștept! Și de aia îl dau la rahat pe unul care are doar liceul, pentru că le-a spus lor cineva că a face o facultate înseamnă mare șmecherie! Nu e nici un fel de șmecherie să faci o facultate, vă asigur! E adevărat că dacă ești deștept faci facultatea mai ușor și rămâi și cu ceva în cap după aia, dar la fel de bine poți să fi prost și să faci două facultăți! Dacă nu pricepeți nimic din ce am scris până acum închideți pagina și deschideți televizorul...

P'afară e plin de proști! Mai ales în occident, unde ești considerat prost dacă nu ai bani! De exemplu, unul care trage ca boul de la 3 dimineața până la 12 noaptea (sau și mai târziu) și are bani e considerat mare deștept! Asta v-o spun din experiență! Mamă ce deștept eram eu și ce mă mai aprecia lumea... Evident, când am început să dau din colț în colț că nu mai rezistam și nici banii nu mai erau ăia de la început am fost automat catalogat drept prost! Din fericire am fost deștept (pentru mine) și m-am oprit la timp... Alții au și crăpat! Normal, au crăpat ca proștii, dar să știți că ei au crăpat ferm convinși că sunt deștepți! Personal îi consider deștepți doar pe ăia care au câștigat la loto și au avut cap să-și țină banii! Ca să vedeți cât de puțini sunt o statistică făcută de americani arată că doar 5% din câștigătorii marilor premii la loto au mai rămas cu bani după câțiva ani! Așadar, în realitate degeaba ai bani dacă ești prost!

Revenind la noi, la țara asta de doi bani, vreau să vă spun un singur lucru: noi nu suntem nici proști și nici deștepți, suntem mai grav decât atât! Noi suntem nesimțiți! Pe noi ne doare-n cur, ni se rupe, ne pișăm pe ăia și pe ăialalți, nu ne interesează, nu ne aia, nu nimic! Asta am constatat eu azi când am cercetat în Parlament! La urma urmei majoritatea Parlamentului reprezintă 7,5 milioane de români, deci un bun eșantion pentru făcut o statistică! Nu că restul până la 18 milioane (sau câți dreacu' suntem, că suntem atât de nesimțiți încât nici asta nu știm) ar fi mai breji, dar m-am luat de ăia doar pentru că ei ne reprezintă în ziua de azi! Am băgat datele și mi-a dat așa: cică e mai bine să fie 18-19 milioane de proști și deștepți decât să fie 18-19 milioane de nesimțiți! Așa reiese din calcule, nu-i vina mea! Cică e mai bine să fie deștepți săraci, proști cu bani, sau oricum vreți voi, decât să fie numai nesimțiți peste tot (indiferent cu bani sau fără)!

Poate greșesc, poate cercetarea nu e bună, nu știu. Mie așa mi-a dat, dar având în vedere că sunt la fel de nesimțit ca și voi e posibil să existe o eroare pe undeva. Oricum trebuie să recunoașteți că rezultatul e destul de consistent ca număr și chiar dacă luăm în calcul o marjă de eroare tot rămân o grămadă de nesimțiți. Acum întrebarea care se pune în urma cercetării este asta: să devenim și noi proști și deștepți ca ăia de p'afară, sau să rămânem în nesimțirea noastră?

P.S.: Cineva mi-a spus să nu fiu nesimțit și să scriu așa ceva pe blog. Că cică o să vă simțiți jigniți, o să nu știu ce... Vreți să vă spun ceva? Mă doare-n cur de ce-o să vă simțiți voi! Momentan sunt atât de nesimțit încât nici nu mă interesează. Poate de mâine, cine știe, mă schimb! Poate devin prost cu bani, sau poate mă deștept fără bani, n-am de unde să știu... În realitate, dacă nu eram atât de nesimțit știam ce voi deveni mâine! Dar nici voi nu știți, nu-i așa?!:))

7 comentarii:

  1. Ar fi fost utilă o poză.
    Nu de alta dar să vedem şi noi cum arată un nesimţit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te saluta si te apreciaza un nesimtit!
    Asa, cu respect fata de ceea ce gandesti si scrii si MAI ALES ceea ce reprezinti!
    ;) :) :P =)))
    De mult nu am mai ras la un text atat de simpatic!
    Muhahaha!=)))

    RăspundețiȘtergere
  3. PROSTII PROSPERA CAND CULTII DISPERA....o zocea cineva sau p canta.....decci mai bine NESIMTIT cum pestele se impute de la cap....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e bună nesimțirea, dar la noi nivelul e depășit cu mult... a dat p'afară de mult ce-a depășit...

      Ștergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!