.

16 aug. 2012

Căpșunarul și belirea

Am belit-o! Iar vin minerii!

În timp ce la noi lumea se pregătește de concertul Lady Gaga și tot felul de Leidi Gâgă din politica românească apar toată ziua la TV ca să halească rahat, nemții ne dau o veste extraordinară! Extraordinară pentru ei, dar extraordinar de proastă pentru noi: la Grevenbroich a fost inaugurată cea mai mare centrală pe cărbune din lume!

Grevenbroich este considerată un fel de "capitală a energiei", iar centrala asta a fost construită de colosul energetic RWE, o companie din asta super șmecheră de pe la nemți. 173 de metri înălțime, două turnuri de 157 metri, a costat 2,6 miliarde de euro, a fost construită în 6 ani și urmează să producă vreo 2200 megadubluvați din ăia. Oțel cât pentru 13 trunuri Eifel și ciment cât pentru 150 de piscine olimpice (să nu audă Udrea!)

Buuuun! Știam de faza că nemții vor să treacă iar la cărbune construind centrale de nouă generație cu grad scăzut de poluare și bla, bla, bla, dar nu credeam că vorbesc serios! Acum e târziu, centrala a fost inaugurată, iar minerii... Minerii, fraților, aici e vestea proastă pentru noi!

După cum vă spuneam noi îi plagiem pe italienii ăia de vreo 20 de ani. N-am găsit alt model în toată Europa asta decât pe ei. De la ei am luat modelul pentru evaziune, la ei am văzut primii penali în Parlament, la ei am văzut scandaluri de corupție în care sunt implicați politicieni, polițiști, VIP-uri și ne-a plăcut atât de mult încât am zis să fim și noi ca ei. Bun! Eh, acum că sunt useleii la putere n-o să vedeți că începem să-i copiem pe nemți?! Păi dacă aude Bunicuța de mineri ne-am ars! Dacă n-a aflat deja...

Parcă văd că începem și noi să construim o centrală după modelul nemțesc, dar nu ca să facă mii de megadubluvați de energie ci ca să aibă Bunicuța mineri la îndemână! Centrala noastră va fi gata peste 60 de ani, dar minerii vor începe munca imediat, doar ca să aibă nea Nelu oameni pe care să se bazeze la nevoie. Ăia o să intre-n șuturi, iar când nu mai e nevoie de cărbune (că o să scoată prea mult și n-o să mai știe ce să facă cu el) o să fie chemați la București să dea niște șuturi prin Universității, sau pe unde mai stă lumea cu pancarte.

Nasoale vremuri ne așteaptă. Băh, da' și nemții ăștia... Nu puteau să stea dreacu liniștiți în banca lor?! Să facă energie din altceva, nu știu, din orice dar nu din cărbune! Oricum e târziu... Sunt sigur că Bunicuța a aflat deja de centrala asta și acum vorbește cu Poantă la telefon. Asta e, nu mai avem ce face.

P.S.: Belea! A aflat și Miron de faza asta și a pus-o deja pe Marinela la treabă ca să producă bani pentru construcția centralei... De data asta o să facă cu nea Nelu un parteneriat privat-privat ca să nu-l mai bage ăla la pârnaie când i se scoală lui (nu i se mai scoală, dar vorba vine).

Un comentariu:

  1. ati fi deacord cu un schimb de link? cu speranta ca raspunsul va fi afirmativ mi-am permis sa va adaug in blogroll

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!