.

13 sept. 2011

Capsunarul si americanii

m-UE se duce dreacu'?
Fiti atenti titluri: "UE pregateste excluderea Greciei din Schengen", "Obama: Grecia este cazul cel mai urgent, dar atentie la Spania si Italia", "Atacul la puterea monedei unice" sau "Daca dupa BCE este nevoie de FMI?". Si mai sunt si altele, dar nu stau sa mai traduc ca mi-e lene. Bah eu nu sunt profetul crizei sau vrajeli din astea, dar din cate se pare americanii isi scot iar parleala pe spatele papagalilor de europeni. Francezii par cei mai stiutori de chestia asta si cred ca de aia se agita ei atata cu Libia, ca doar asa sa le ramana si lor ceva de ros in fata lu' Sam. America are ochii rosii in acest moment si asta pentru ca e varza din cauza razboaielor. Ca si-n al doilea razboiu' mondialu' americanii au ramas fara lovele si cu o gramada de datorii, asa ca iar isi scot parleala pe spatele fraierilor de europeni care se halesc intre ei de cand s-a inventat Pamantul.
Asa cum au facut si cu italienii (care pentru niste magari obositi si niste biscuiti expirati platesc si-n ziua de azi) asa vor face acum si cu restul Europei (mai putin cu Germania ca nu le-a mers niciodata). Faptul ca m-UE vrea sa scoata Grecia din Schengen (poate chiar din Uniune) nu poate decat sa-i bucure pe americani care vorbesc deja de ajutoare pentru Grecia desi ei n-au bani sa treaca strada. Grecia a fost intotdeauna "pamant american" asa ca scoaterea Greciei din m-UE nu poate decat sa-i bucure. Probabil ca Basescu s-a prins de faza si de aia a fugit repede la Obama... Poate, poate ne ia si pe noi sub aripa de data asta. Ca cu m-UEuropenii ne-am lamurit ce le poate capul. Si probabil ca asta o sa ne coste aurul de la Rosia! Dupa ce rusii l-au luat 50 de ani si n-a mers acum se incearca cu americanii vreo 50 de ani. Ca un lucru e sigur: europenii nu-l vor!
P.S.: Si pentru cei care mai continua sa sustina ca Fiat a salvat industria auto din America sa mearga sa citeasca cate ceva despre familia Agnelli si poate o sa priceapa ca americanii se salveaza intotdeauna singuri! E exact ca-n filmele alea proaste americane cand ala moare si fraierul se apropie de el crezand ca e mort si ala tac, deodata deschide ochii si ii ia gatu' la fraieru' de european...

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!