.

30 mai 2013

Bugetarmeo must die

Să vină Jet Li să le dea cu karata

Astăzi m-am lămurit complet după ce l-am auzit pe Mickey Mouse. Bine, se poate face mișto de Ponta până la Revelion, dar adevărul e că nici alți michii mauși n-au fost mai breji. Dar cele câteva cuvinte ale lui Ponta m-au lămurit complet. În ședință de guvern el le-a explicat miniștrilor (care chipurile habar nu aveau) că directorii de la companiile de stat "și-au dat" tot felul de sporuri, decizii care-i protejează și de Curtea Marțială dacă este cazul, ordine, hotărâri și tot ce-și mai permite un director "să-și dea" pe lumea asta. 

Poate n-am fost destul de clar. Deci, în timp ce pe la alții Statul reglementează salariile directorilor din sectorul privat (vezi cazul băncilor de exemplu) la noi nu reușește nici măcar să dea afară un rahat de director care a băgat în căcat o ditamai compania de stat. E ca și cum v-ați duce la muncă la privat și în prima zi vă stabiliți singur (sau maxim, maxim cu unul sau doi colegi de birou) următoarele: salariul, sporurile, câte luni de concediu pe an, programul de lucru de 2-3 ore, scrieți pe un Post-It că nu puteți fi dat afară și îl lipiți pe monitor, iar la final îl anunțați și pe patron ce-ați hotărât și-l băgați și în pizda mă-sii. Și patronul să nu poată face nimic, să pună mâna pe telefon și să se plângă la nevastă-sa că uite ce i-au făcut angajații azi la firmă.

Cam ăștia sunt directorii de la stat din România și noi ne luăm de neamțul ăla care spune un lucru cunoscut de tot Universul: că România, Bulgaria și Italia sunt trei țări de căcat. Da, băh, de căcat sunt, iar neamțul știe ce spune. Știe că la o companie de stat pe care dorești să o falimentezi se pune un ratat, un țap ispășitor care s-o sugă la final și eventual să facă și doi-trei ani de pârnaie. În țările civilizate așa se face, dar în țări de căcat ca România, Bulgaria și Italia directorii de la stat bagă miniștri în pușcărie, aia e diferența. În țări de căcat ca astea trei, Statul e pus în genunchi și face sex oral ultimului pârlit de șef de centrală termică de cartier. Și știți de ce? Pentru că la noi sunt extrem de protejați ăia care "știu cum merge treaba". Exact ca în Port, unde nu poate fi șef decât unul care știe cum merge treaba în Port, nu oricine! Când dreacu ați auzit voi de Managementul Cum Merge Treaba în Port, băh?

UIte de aia visez eu noaptea că vine Jet Li și le dă câte un picior în gură la toți bugetarii din țara asta. La toți, nene, mai terminați cu căcaturile astea că medicii, că profesorii, că nu știu ce. Toți sunt la fel, iar cine spune altceva ori e prost, ori e rău intenționat. Peste tot e cu șpagă, peste tot incompetență, peste tot hârtii de pomană, peste tot găsești câte unul care știe cum merge treaba. Să vină în pulii mei Jet Li și să-i termine exact cum i-a terminat pe ăia în film, în Bugetarmeo must die...



3 comentarii:

  1. Pai de ce numai Italia a reactionat ?
    Asa am vazut la stiri pana la ora 10 ! :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pentru că italienii au gura mai mare... în rest sunt exact cum a spus ăla, sunt praf...

      Ștergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!