.

19 mar. 2013

Interviu online 400%

Ca de la eurocetățean la europarlamentar...

Sebastian Bodu, ex așa, ex pe dincolo, în momentul de față europarlamentar... Haideți să presupunem că e campanie la prezidențiale și că alegătorul nu este interesat. Dom’le, dar dacă află alegătorul că Sebastian Bodu, în calitate de PREȘEDINTE ANAF (acum ex) a declarat că taxa de primă înmatriculare nu este în conformitate cu normele europene... Păi gata, a doua zi Sebastian Bodu președinte! Personal nu cred că mai are cineva vreo șansă nici dacă distribuie pensionarilor toată producția de ulei și de zahăr a României pe următorii 4 ani! Băh, deci președintele ANAF să spună așa ceva, că taxa nu e ok!!! Ce mai vreți, fraților... Haideți să-l întrebăm pe Sebastian Bodu dacă vrea să candideze pentru Cotroceni...

1. Sebastian Bodu, vrei să fii președintele mea? Pe bune acum, cum să declare că nu este în regulă o taxă chiar președintele taxelor?

Nu, nu vreau să fiu nici măcar președinte de scară de bloc. În ceea ce privește taxele ANAF colectează nu instituie taxe. Cu privire la taxa de prima înmatriculare mi s-a părut o mârlănie să o institui imediat după ce ai intrat în UE, știind din capul locului că e împotriva Tratatului UE.

2. Ce mai propune europarlamentarul român pe la UE în afară de guvernanță corporativă pentru întreprinderile europene?
Mai propun să nu omorâm economia UE prin supra-reglementare. Să nu căutăm vinovați acolo unde, de fapt, autoritățile de supraveghere nu și-au făcut treaba: auditori, agenții de rating, manageri de corporații. Altfel o să ne îngroape socialismul pe toți, iar capitalul se va muta, încet-încet, în SUA și BRIC.

3. Să bârfim pe cineva, un europarlamentar! Eba mai “vorbesc” cu oamenii ăia de la Bruxelles, sau a început să vorbească?
Nu știu cu cine vorbește Eba, că suntem în comisii și delegații diferite.

4. De la 1 la 10 câtă „boală” are Adrian Severin pe Sebastian Bodu?
Nu cred că are deloc. Are boală, poate, pe Sunday Times! Săptămâna trecută chiar a fost amabil și m-a ajutat cu valiza, eu fiind în cârje.

5. Terminăm cu Parlamentul European că poate se plictisește lumea de noi. Am auzit că intrăm iar în criză, dar mi-e frică să pun întrebări referitoare la subiectul ăsta... Să pun?
Nu mai intrăm în nici o criză, că suntem deja în a doua. Este adevărat, nu cred că vom ieși prea curând. Sau, cel puțin, nu prin reglementările pe care le gândește CE pentru piața financiară. Cel mult îi vom determina pe britanici să iasă din UE.

6. Sebastian Bodu schiază! Este adevărat că sunt constănțeni care nu știu să înoate, dar schiatul ăsta nu e un pic cam deplasat pentru cineva născut la 300 de metri de plaja "3 Papuci"?
Schiatul e cel mai fain sport din punct de vedere al adrenalinei. Să zbori cu peste 100Km/h e o senzație unică. Eu schiez binișor, dar ultima oară am forțat pe o pârtie nasoală și m-am accidentat. Înotul îmi place, evident, ca și constănțean. Aici mă descurc chiar foarte bine (nici nu se putea altfel având în vedere că stăteam pe plajă de dimineața până seara).

7. Am fost plecat 8 ani și m-am întors în România. După părerea mea s-a schimbat totuși ceva în țara asta. Îmi trebuie ochelari, sau...?
S-a schimbat. Urbanistic cel puțin. Păcat doar de casele istorice, multe sunt sortite pieirii. Un exemplu elocvent de indiferență este Peninsula.

8. În 2000 am votat ultima dată... Pe independentul Mazăre! După ce am luat o țeapă de genul ăsta cum mă convinge politicianul Sebastian Bodu că e bine totuși să merg la vot?
Eu nu l-aș fi votat pe Mazăre sub nici o formă. A păcălit electoratul zugrăvind un amărât de perete de bloc și a răspândit păcăleala cu aparatul lui de presă. Nu îl poți vota pe cel care deține aproape întreaga presă dintr-un oraș. E periculos. Și asta s-a adeverit! E bine să mergi la vot dacă chiar crezi în cel căruia îi dai votul. Decât să mergi doar ca să votezi împotriva altcuiva mai bine stai acasă. Votul trebuie cumpătat, nu dat cu ură.

9. Alegeri în PDL. Cu cine să votez în afară de Blaga sau Udrea și de ce?
Cu cine vrea fiecare. Eu nu merg la Congres, fiind în cârje după accidentul de la schi care a necesitat o intervenție chirurgicală la glezna stângă.

10. Vor să mute capitala Regiunii Sud Est la Brăila! Constănțenii au vreo șansă în viața asta să fie și ei cineva?
O mizerie. Ăsta ar trebui să fie un motiv de revoltă. Măcar mândria locală sper să nu fi dispărut sub buldozerele lui Mazăre.




0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!