.

14 sept. 2012

Căpșunarul și digitalul

Com'è bello far l'amore da Trieste in giù!

Așa sună o binecunoscută melodie italiană pe care am cântat-o și eu într-o seară când am băut niște bere artizanală și am halit niște galletti. Dar lasă asta, că nu despre mâncare și băutură ne arde nouă acum. Bine, nici titlul nu e prea corect pentru că dacă vă uitați ce-i mai jos de Trieste o să vedeți că e plin de apă, iar să faci dragoste în apă nu prea... Adică nu știu, fiecare după gust.

Dar altceva s-a întâmplat la Trieste care e mai important decât dragostea în apă. O tanti a câștigat vreo 2400 de euro după ce a dat în judecată compania telefonică de la care lua net! Practic ăia au lăsat-o pe femeie vreo 5 luni fără net din cauza unor probleme tehnice, morții lor, nu contează. Cert e că tanti i-a dat în judecată și după 3 ani de la începerea procesului judecătorul au decis că femeia trebuie să primească daune în valoare de 2400 euro după cum urmează: 1600 daune patrimoniale și 800 daune EXISTENȚIALE. Avocata femeii a invocat o condiție de INECHITATE DIGITALĂ, iar judecătorul a admis considerând că într-o lume în care comunicarea este fundamentală în toate aspectele vieții cotidiene este deosebit de grav să lași pe cineva fără net! 

Femeia s-a declarat mulțumită de rezultat și a spus că a trăit un adevărat coșmar în timpul în care a rămas fără net! Copilul nu putea studia pentru facultate, ea nu putea să țină legătura cu mama ei care suferea de nu știu ce fel de boli, mai avea și niște rude mai în vârstă cu care aproape 5 luni n-a putut vorbi pe Skype, pe Mess, pe... 

Vedeți ce înseamnă să trăiești într-o lume de căcat? În ziua de azi nu poți să te duci să-l dai pe unu' în judecată pentru că ai semnat un contract și ăla nu l-a respectat, pentru că nu câștigi nicio pulă! Nu, trebuie să suferi cel puțin o daună existențială și să te afli într-o condiție de inechitate digitală ca să-ți dea dreptate un rahat de judecător. Cu alte cuvinte, dacă n-ai babe bolnave și copii la facultate poți rămâne fără net și 10 luni că nu te despăgubește nimeni. E ca la accidentele auto, dacă intră Huidu în trei fraieri și-i omoară nu se întâmplă nimic, dar dacă intră 3 fraieri în Huidu și-l zgârie un pic la picior îi deportează pe ăia în Siberia! Așa și cu netul, dacă ești barosan și ai 10 firme prin care ciordești bani online nu se poate să rămâi fără net, iar dacă rămâi o să primești un miliard de euro despăgubiri în 24 de ore! Dacă ești o casnică din aia care stă și ea pe Facebook până se întoarce bărbatu' de la muncă din Germania și rămâi fără net trebuie să suferi ceva, o răceală la ovare, o migrenă, orice. Iar dacă ai ghinion și nu suferi de nimic atunci trebuie să simulezi măcar un orgasm ca să-l îndupleci pe judecător să-ți dea câteva sute de lei după 3 ani. 

P.S.1: Oricum, indiferent de caz trebuie să fiți însoțiți de o armată de avocați care vor plânge în locul vostru, vor suferi, își vor smulge părul din cap etc (între noi fie vorba, la faza cu smulsul părului din cap e chiar indicat să și-l smulgă avocatul mai ales dacă aveți chelie!).
P.S.2: Oare ce-a pățit zdreanța asta de judecător?! Hai că vă spun eu fără să știu măcar: nimic:)))

2 comentarii:

puteti si sa injurati daca nu va suparati!