.

25 ian. 2012

Căpșunarul și codurile

Cică cel mai bine e cu ecologiștii! Hai băh...
Am aruncat un ochi asupra codurilor de avertizare meteo. Dar nu l-am aruncat din punct de vedere al specialistului și asta pentru că eu nu o să mă îmbrac niciodată ca Bușu, să fie clar. Dacă meteo înseamnă Bușu atunci refuz orice cunoștințe în domeniul ăsta (și, sincer, habar nu am ce dreacu sunt sistemele alea de presiune sau cum le zice).
Așa că am aruncat un ochi din punct de vedere politic! Nici la asta nu mă pricep, dar cum oricum nu mă pricep la nimic ce mai contează (v-am închis... să văd ce mai comentați acuma!). Păi băh fraților e nasoală treaba. Useleu' iese șifonat rău cu codurile astea. Ia fiți atenți aicișa ce înseamnă COD ROȘU, culoarea PSD-ului: "Fenomene meteorologice periculoase de intensitate foarte mare, vânt, ploi abundente și descărcări electrice, apărând astfel un risc major de viituri și pierderi materiale". Aoleu! Pierderi materiale fraților! Păi cum facem? Și viitură și pierdere materială? Nasol...

Evident că nici PNL-ul cu galbenu' lor nu stă mai bine și asta pentru că COD GALBEN înseamnă: "Risc crescut de debite și niveluri ridicate existând pericolul producerii de viituri. Fenomenele meteorologice prognozate (averse, descărcări electrice, intensificări ale văntului, temperaturi ridicate) sunt obișnuite pentru zona respectivă, dar, temporar, pot deveni periculoase pentru anumite activitati"! Deci e un lucru obișnuit că anumite activități o pot lua în brațe cu liberalii... Sau o pot lua chiar la vale!
La putere se află COD PORTOCALIU: "Avertizează asupra unor fenomene meteo de intensitate mare, cu vânt, ploi abundente și descărcări electrice, care pot provoca viituri pe râurile mici". Fraților, din punct de vedere meteorologic trebuie să recunoașteți că, până acum, PDL stă cel mai bine la capitolul dezastre! Adică există ceva fenomene, dar viiturile, dacă se produc se produc pe râurile mici! Hai că e bine frate! O să se inunde câțiva acolo, dar nu ca la roșu și galben unde se lasă cu pierderi materiale nașpa și cu tot felu' de pericole pentru o grămadă de lume!
Și, la final, CODUL VERDE al ecologiștilor: "Nu se prognozează fenomene meteorologice periculoase, vremea având un aspect general normal". Cam ghei, nu vi se pare? Adică pulii mei, din punct de vedere politic să nu se prognozeze nimic și să fie totul normal... Cam pe invers, nu?
P.S.: Cineva m-a sunat și mi-a zis că și UDMR are verde! Așa și? Păi de unde să știu eu băh cum se zice cod verde în ungurește? Stai așa... veveve... nslate... kód Zöld! Kód Zöld se zice! Eh, ia caută acuma tu în meteo definiție la kód Zöld, să vedem dacă găsești! Ai găsit ceva? Eh, vezi...

4 comentarii:

  1. ia vezi, poate te pricepi mai bine la codurile de bara :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Auzi bah tetelule, multi te citeste, putini te intelege; parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  3. fiecare cu parerea lui! parerea mea e ca nu ma intelege nimeni, dar ce conteaza cat timp e pe gratis...

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!