.

19 mai 2011

Capsunarul si bugetarii... altii

Curs de bugetarie pe banii mei
Astazi va voi tine un curs. M-am facut profesor. Pentru cei care studiaza ca sa devina bugetari va voi prezenta un pic de practicaeum autohtonum pe care n-aveti cum s-o studiati pe bancile scolii. Acum inca va povestesc aia cum sunteti voi deosebit de importanti pentru omenire, cum trebuie sa va comportati frumos cu cetatenii, cum nu trebuie sa luati spaga sub nici-o forma... Stati linistiti si invatati ca pana la urma o sa vedeti voi ce si cum.
Deci regula numaru' unu: NICI UN DOCUMENT cu care fraieru' vine la ghiseul tau NU ESTE BUN! Ok? Lasa-l pe martalog sa se dea cu capu' de pereti ca a platit 60 de lei pentru o procura la Notar care are 6 stampile, 30 de semnaturi, 10 filigrame si inca vreo 18 elemente de siguranta si pe care scrie ca "Aceasta procura imputerniceste ... sa ma reprezinte in fata organizatiilor de orice fel, Politie, Instanta de judecata, Primarie, Prefectura, Circa Financiara, Posta, Rom Gaz, Electrica, Romtelecom, Birou Notarial Public precum si in fata organelor competente din Romania". Deci lasa-l sa se bucure ca are acest document si dupa ce se bucura cateva momente arunca-i textu': "la cazier nu e buna... da' iti fac de data asta!". Veti observa cum fraieru' deja se simte vinovat ca s-a nascut si se crede deja cel mai imbecil om de pe Pamant pentru ca nu a luat in calcul existenta acestei Mega-Institutii din Romania care se numeste CAZIER!
Regula numaru' doi: RUPE-TI-SE LA CINE E RANDU'! Cand incep fraierii sa se certe ca s-a bagat cunostinta ta in fata fa-te ca habar nu ai cine urma chiar daca prostovanu' e chiar in fata ta. Mai mult, ia-te de ei si zi-le ca nu stiu sa se organizeze si ca sa lase gura mai mica ca se afla intr-o institutie publica. Daca auziti o voce care reclama lipsa unor bonuri de ordine sau a altor instrumente pentru bunul mers al lucrurilor luati-va si de ala cu urmatorul text standard: "deci si lumea asta asteapta la fel ca dumneata! da?".
Regula numaru' trei si ultima: NU REZOLVA NIMIC DIN PRIMA! Incearca pe cat posibil sa pari preocupat de problema fiecarui fraier in asa fel incat sa se umple biroul cu multe dosare pe care nu le vei putea rezolva pana la pensie. Invoca intotdeauna faptul ca computerul e blocat si ca nu merge niciodata chiar daca ala de la depanare e chiar in fata ta si iti spune ca nu computerul e problema ci utilizatorul! Cu cel putin 3 sferturi de ora inainte de plecare incepe sa-i trimiti la plimbare pe aia care mai vor sa te deranjeze cu scuza ca nu mai e timp si sa vina maine chiar daca la ghiseu mai sunt doar doi fraieri pe care ii poti rezolva in 60 de secunde... adica 1 minut (in caz ca nu se intelege).
Asa cum vedeti nu este foarte greu sa ajungi un excelent bugetar si va pot asigura ca urmand aceste trei sfaturi veti putea chiar inainta in functie si poate, cine stie, chiar sa deveniti ministru sau mai stiu eu ce presedinte! Pentru cei care doresc sa aprofundeze aceasta materie voi mai face un curs cu urmatoarea ocazie cand mai trec pe la vreun birou din asta de bugetari. De data aceea o sa fie contra cost si plata se va face in plic deschis, pe sub masa... ca sa nu ne vada careva!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!