.

15 nov. 2013

Mail sau Email?

Lumea iubește hârtia, ăsta e adevărul

Nu doar românii, stați liniștiți, prin Italia cereau ăia fax-uri:))) Auziți voi, fax:))) Cred că am trimis 3 fax-uri de când mă știu, 3 fax-uri și un telex din ăla (pentru cine-și mai aduce aminte), atât. Îmi aduc aminte că ultima dată când am trimis fax am stricat o rolă întreagă pentru că nu știam cum se pun hârtiile. Pentru că trebuie să știi, cu fața în sus, în jos, pe laterală, nu-i ușor pentru omul de rând să trimită un fax, doar bugetarele cu experiență și alea care au trecut de la buget la privații care lucrează tot cu statul se pricep!

Eu trimit email-uri, sau mail-uri, dar cică mail nu-i corect. Mail înseamnă tot hârtie, practic ăla pe calculator se numește Email! Am aflat și eu azi, la mine mail, email tot aia era, pentru că eu trimit oricum de pe calculator, nu trimit hârtii. Dar dacă tot am aflat o să folosesc email, dacă așa e corect.

Hârtiile se trimit pentru că trebuie să aibă ștampilă, sau urmează să fie ștampilate. Ștampila nu mai are valoare juridică, dar, ca să vezi ce chestie, pe la alții email-ul are! La noi nu, cel puțin din câte am găsit eu. La noi are valoare doar dacă listezi email-ul pe hârtie și-l înregistrezi la secretară, adică tot aia cu mail-ul. Dar în România se pare că sunt prea puțini cei care dau doi bani pe valoarea juridică. Ca să pară că și-au făcut treaba te pun să ștampilezi toate căcaturile, chiar dacă o ștampilă ți-o faci în ziua de azi unde vrei, chiar și acasă dacă-ți cumperi mașină din aia de făcut ștampile. Și ca să ștampilezi trebuie hârtie, semnătura electronică fiind luată în considerare doar în câteva cazuri. Ah, dacă tot mi-am adus aminte să vă povestesc: ca să obții semnătura electronică trebuie să trimiți niște hârtii semnate și ștampilate! Maxim, nu-i așa?!

Nu mă legam de subiectul ăsta dacă nu auzeam ceva de genul ăsta: "Vin-o cu hârtiile mai bine, în email îmi ajung toate prostiile și nu prea mă uit". Păi îți ajung toate prostiile tocmai pentru că ți-ai dat adresa de email la toți proștii. Eu nu dau adresa care mă interesează nimănui și nici nu mă înscriu la concursuri cu BMW-uri, sau jocuri de doi lei. La porno mă uit doar pe site-uri care nu-mi cer adresă de email! Adică trebuie să-ți protejezi adresa dacă nu vrei să-ți vină acolo decât chestiile care te interesează. M-am dus cu hârtiile până la urmă, dar nu l-am găsit pe om acolo, le-am lăsat secretarei. N-am primit răspuns, dar o să urmăresc cutia de poștă, cine știe...

Am scris degeaba... Chiar în acest moment ce credeți că trebuie să fac? Exact, bravo, trebuie să listez niște hârtii care trebuie semnate și ștampilate. Ah, dar stați așa puțin, n-am publicat încă ce-am scris, poate se schimbă ceva după publicare! Nu credeți? Nici eu, dar trebuia să scriu și eu ceva pe blog, nu?!


Când o să am secretară așa o s-o pun să-mi trimită documentele care vin pe hârtie!

3 comentarii:

  1. Căpşu, sper că avioanele ale din hârtie nu-s din pădurile noastre! Nu de alta, da ProTv-ul spune ceva de atentat la siguranţa naţională...

    RăspundețiȘtergere
  2. Şi eu am discutat şi tot discutat pe skype la muncă cu o firmă şi până la urmă a trebuit să facem schimb de contracte semnate prin poştă. Asta e...situaţiunea.

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!