.

16 nov. 2013

Adevăratele probleme

Ale românilor

Da, știu, știu că v-au spus ăștia că problemele noastre sunt gazele de șist, aurul, petrolul și ardelenii etc, dar nu este adevărat. Astea sunt doar așa, ca să vă distragă atenția de la adevăratele probleme. Pentru că astea cu gazele, cu aurul etc au fost deja rezolvate, a fost concesionată toată țara în timp ce voi vă uitați după curu' lui Chevron! Și dacă au concesionat-o pe toată înseamnă că nu mai e problema noastră, e problema ălora care au luat în concesiune, scrie și în contracte, deci noi am scăpat, putem să ne îndreptăm atenția spre adevăratele probleme.

Una dintre astea adevărate este ardeiul iute! Da, știu că o să vi se pară ciudat, dar este o mare problemă. Este, pentru că ardeiul iute nu mai este! Ce nu mai este? Ia să vă văd eu acum. Exact, felicitări domnului din spate, nu mai este iute, fraților! Mergi în piață, la țăranul de oraș și ăla te minte pe față că e iute. Tu îl întrebi de două ori, chiar și de trei ori câteodată, dar ăla continuă să te privească în ochi și-ți repetă că da, e iute. Până la urmă te lași hipnotizat și cumperi 2 ardei la leu și pleci acasă. Pui ciorba la încălzit, pui în farfurie, pâine proaspătă, ardeiul spălat pe farfuriuță și când muști constați că te-ai schimonosit degeaba la față preventiv. Nu, nici urmă de iute, doar un ardei în formă de ardei iute, dar cu gust de ardei gras.

Mai sunt probleme grave de genul ăsta, dar haideți să ne oprim la asta, haideți s-o rezolvăm pe asta pentru început. Nu știu ce-ar trebui făcut, poate un protest în piață la Brotăcei, unul la Tic Tac, habar nu am. O petiție, un grup pe Facebook, niște mesaje pe Twitter, ceva trebuie făcut pentru că nu mai putem continua să mâncăm ciorba cu ardei gras! Bătaia asta de joc la adresa românilor trebuie să înceteze, eu unul n-o mai suport. Poate nu vă interesează pentru că nu mâncați ardei iute, dar gândiți-vă că sunt 7,4 milioane (mai nou 7,8) care au votat USL, sunt 18 milioane care n-au votat la Referendum, sunt oameni în țara asta care au votat PPDD, deci este imposibil să nu fie și o grămadă de români care și-ar dori să mănânce ciorba cu un ardei cu adevărat iute. Vă las să vă gândiți pentru că mie mi s-a terminat ciorba, dar sper ca până data viitoare când mai face nevastă-mea să se materializeze ceva. Mai gândiți-vă și voi, că doar n-o să le fac eu pe toate!

Cică ăștia sunt iuți, dar cine mai crede fără să-i încerce...

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!