6 aug. 2013

Căpșunarul și alimentul

Nu există E la cârnați!

Cî, Â din a, Rî, Nî, A, Țî și I! Signori, non c'è la E!!! Dove cazzo avete visto la E? Nici dacă scriu în italiană nu iese nici un fel de E... Salsicia, nu e E nici aici. Aaaaaaa, stați așa, băh, are E la plural, salsicce! Asta era, au fost mai mulți cârnați și e la plural. În cazul ăsta hai să zicem că au refuzat pe bune italienii cârnații românești, dar chiar și așa tot aș avea ceva de comentat: au spus că au prea multe E-uri când e doar unul singur...

Nu știu ce să zic despre faza asta, cu refuzatul cârnaților românești de către italieni. Ok, cârnații românești nu sunt cine știe ce, de acord, dar la ce cârnați au italienii prin magazine ai noștri sunt serie limitată, ediție de lux, ceva în genul ăsta. Și nu mai stau acum să vorbesc despre ce mâncare se vinde la noi în magazine (fără să comenteze nimeni) adusă din Italia. Ce sucuri de paste de doi lei am văzut (și la ce prețuri!), ce vinuri la 10 lei 10 litri, ce panarame de paste am cumpărat (nici un fel de treabă cu alea din Italia deși au același nume) etc. Eu nu zic că românul e prost și înghite orice, dar zic că italianul e bulangiu la faza asta! Păi dă-vă-n căcat de nenorociți, iaurt și brânză albastră din Germania ați luat, suc de roșii chinezesc făcut din acuarele ați luat, brânză de lux făcută din brânză stricată și plină de viermi ați mâncat doar pentru că v-au mințit ăia că e franțuzească, cârnați cu E-uri de la noi de ce nu vreți?! Că doar ouă mâncați și v-am spus cu ce sunt făcute să pară Bio, fraierilor...

Eu n-o să pun botul la vrăjeala italienilor cum au pus fraierii de la noi din presă. Au dat toți știrea că sunt cârnații românești nasoli pentru că i-au refuzat italienii. Hai, să fim serioși, toată mâncarea italienilor e făcută din carton, chiar nu are rost să ne aia pe noi. Toată Europa e plină de mâncare de căcat, uleiul de măsline nu vreți să știți ce e de fapt, laptele nici nu vreți să vă gândiți, carnea mai bine o lăsăm așa, salamuri, dulciuri, gemul e făcut din... Mai bine nu mai vorbim. Ok, cârnații românești nu sunt buni pentru italieni, dar serviți cu încredere că n-au nimic. Sunt la fel de doi lei ca și ăia ai lor, nu-i nici un fel de problemă. 

P.S.: Italia, să le spunem românilor despre scandalul cu mozzarella? Că tot a devenit mare modă să halești mozzarella cu orice pe la noi... Ah, ce zici, să le spunem câte E-uri, Ș-uri, C-ururi și M-uiuri are mozzarella aia în ea, sau s-o lăsăm pe altădată?