17 apr. 2013

Repede, că avem treabă

Sindicatul marinarilor și Chevron

Am citit rapid două chestiuni și vă spun și vouă ce-am înțeles: nimic! Una e legată de o așa numită lege a marinarului, o chestie de trestie. Nu pricep ce nevoie avem de o lege a marinarului cât timp noi mai avem o barjă și două bărci cu vâsle, dar se pare că ăia de la sindicat sunt de altă părere. Am 654 de neamuri care navigă, toți p'afară. O să le explic și ăstora de la sindicat cum se procedează ca să nu se mai agite aiurea cu legi și alte chestiuni: deci, se merge la agenția de crewing, se dă șpăguța și se pleacă! Este foarte simplu, nu trebuie absolut nici un fel de lege! Lege se dădea dacă mai aveam și noi vreo navă, vreo plută, ceva! Stai așa că e un marinar aici la mine, în fața blocului:
- Băh, vor ăștia de la noi să dea o lege a marinarului!
- Du-te, băh, dreacu... Și tu și ei!

QED...

A doua chestie e legată de gazele pe șest. Într-un interviu acordat lu' Cuget Liber din Constanța (parcă acolo am citit) ăla de la Chevron zice cam așa: avantajele României la faza cu gazele sunt numeroase, în primul rând scade prețul la gaze! Cică în America costă 70 de dolari nu știu câți metri cubi, iar la noi vreo 400! Eh, tocmai aia e problema, domnule Chevron, noi nu vrem să scadă prețul! În primul rând nu scade pentru că asta ar însemna că cineva ar trebui să nu-și mai ia șpăguța (lucru de neconceput în România!), iar în altă ordine de idei nu ne convine să scadă pentru că n-am mai fi șmecheri! Păi ia gândiți-vă, stai la o bere cu un american și începe ăla să se laude că ce tare e America, ce mașini au ei, ce vedete, cum au ei Apple, Microsoft... Fiind român n-ai cu ce să te lauzi, singura salvare fiind asta: 
- Băh, americane, da' tu cât dai la gaz?
- 70 de dolari!
- Păi vezi, băh, vezi că ești vai de mama ta?! Noi dăm 400, băh, 400!!! Ăsta e cusurul vostru, sunteți ieftini...

Din păcate ăla de la Chevron n-a știut să ne spună și cum stă treaba cu fracturarea aia, sau fractare cum i-o spune. Nu se știe unde o să sape, când, cum, de ce, americanu' tot o trage că-i ieftin. Dar am mai discutat despre asta, la bere, cu americanul...