.

24 apr. 2013

În timp ce noi candidăm...

... alții muncesc, în pulii mei!

A descoperit și guvernul că directorii de la stat degeaba au salarii mari. Presa din România este extrem de ocupată de subiect, așa că nu ne rămâne decât să căutăm pe la alții ce ne interesează. De exemplu IBM, nu se știe cât are directorul de la IBM salariul, dar cu siguranță îi merită spre deosebire de ăla de la CFR, sau de unde mai vreți voi dacă nu vă convine exemplul. Iaute aicișa:
Știți ce e? Se numește "High Concentration PhotoVoltaic Thermal" și este o chestie super simplă pentru ăia de la Ibm Research și de la Airlight Energy, două societăți care au colaborat pe banii elvețienilor (2,4 milioane dolari) ca să facă chestia asta. Energia produsă este de trei ori mai ieftină în comparație cu sistemele existente și de nu se mai știe câte ori mai puternică (captează toată energia aia uriașă într-un singur punct pe care-l răcește cu lichid la fel cum e computerul ăla, Aquasar... chestii complicate, n-am priceput nici eu). 

Nu v-a plăcut ce v-am spus până acum? Ok, următoarea îmi place tot mie, așa că nici nu vă mai întreb dacă vă place sau nu. Silicon Valley e pe punctul să-mi satisfacă o dorință. Nu știu dacă mi-au citit blogul, dar se pare că le-a ajuns la urechi faza aia în care le spuneam că nu-mi place să mănânc și s-au pus pe treabă: hrană sintetică! Incredibil, dar adevărat! Primul care a crezut că se poate a fost Bill Gates, dar acum au început și alții să se ocupe de problemă. Gata, am scăpat de mirosuri pe scară, în special de ăla de carne arsă de la 8 dimineața!!!
Vedeți? Ce frumos arată, nu-i așa? Lip, lip dai două limbi ca pisica și gata, ai scăpat de vase, de fum, de așezat masa... Nu știu dacă o să existe și varianta pentru grătar, dar nu cred.

Vedeți gângania din imaginea de mai sus? Se numește "Rhagium inquisitor" și trăiește prin Siberia și la -25°C. Pe ruși nu i-a interesat subiectul, dar pe ăia de la Yale da! Cum credeți voi că trăiește bine mersi hahalera asta de gândac la temperaturile alea nasoale? Are o proteină, frate, o bagaboandă de proteină care izolează atât de bine termic încât s-ar putea folosi și la transplanturi și transportul organelor ce urmează a fi transplantate! Al dreacu gândac, adică să-l copiem noi pe el cum ar veni! Păi, băh, cum sună gândac de Siberia și cum sună parlamentar la București? Ah?! Cică mai candidează o dată la europarlamentare, doar așa, de-al dreacu, ca să vadă lumea mai bine cât de boi sunt el și cu ăia care-l votează!

3 comentarii:

  1. Bineinteles ca acest gandac este unul cu adevarat important!
    Daca tot se chinuie (cu spor as remarca eu) cercetatorii de la Yale, ce ar fi sa se descopere si o solutie de avarie? Adica, de un schimb de experienta intre cercetatorii nostrii (preocupati cu lucruri mai putin flexibile) si cei de la Yale?
    Sau, ce ar fi daca acele pilule -hrana ideala pentru cosmonauti ar fi experimentata mai intai in tari ca Bulgaria, Romania etc
    Nu de alta, dar sunt de acord cu faptul ca mirosul de prajeala , la ore matinale este un obicei neaos...de care nici cu noile tehnologii de captare fotovoltaice nu ne vom lecui...
    P.S
    Bun mixul de stiri! Chapeau monsenieur! =)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, gândacul este impresionant !
    Poate facem o fermă la Miercurea Ciuc sau la Întorsura Buzăului !

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!