.

27 iun. 2011

Capsunarul si urlatu'

De ce urlam chiar daca avem dreptate
Azi am citit eu cu mana mea un articol de pe blogu' lu' Maria Ionescu: http://romania-mariei.blogspot.com/2011/06/aroganta-incultilor.html?spref=fb. Daca n'aveti chef sa cititi va zic eu pe scurt despre ce e vorba: in Romania nu se poate purta o discutie civilizata din cauza ca oamenii e cam necivilizati si urla in loc sa vorbeasca cu calm asa cum credeam eu ca vorbesc englezoii (pana sa vad pe YouTube o sedinta de-a lor din Camera Lorzilor sau cum ii spune in care urlau si se luau la mijto cat cuprinde).
De ce nu sunt eu de acord cu Maria Ionescu? Pai sa va iesplic. Eu zic ca e bine sa ridici vocea si chiar sa urli cat te tin plamanii! Mai ales in Romania (si in special in tarile latine) functioneaza perfect. Pai mergi undeva (mai ales intr-o institutie bugetara) si vorbeste cu calm. Pai te dau toti la rahat in 10 secunde.

Daca mai faci si greseala sa te adresezi cu formule de politete deja ai pus-o. Nu numai ca nu rezolvi nimic, dar incep sa te ia si la mijto aia p'acolo! Am vazut-o de exemplu pe madam aia de la Cazier cum a trimis-o pe fata aia pe varianta sa se prostitueze! Fata nu intelegea nu stiu ce chestii si a cerut si ea cu calm si bun simt informatii... N-a mers, ba mai mult a inceput bugetara sa urle si s-o trimita pe aia pe Varianta sa si-o traga!  Imediat dupa ea eram eu! Normal ca am bagat vocea de "pornit pe scandal" si in 3 secunde aveam totul rezolvat. La medicu' de familie cand m-am dus (nu era cu bon de ordine evident) am vazut si eu cine e ultimu' si m-am pus s-astept. Dupa prima persoana care mi s-a bagat in fata m-am ridicat in picioare si am inceput sa urlu la a doua persoana care se pregatea sa intre in fata mea! Nu mai trebuie sa va povestesc ca am fost poftit inauntru de catre doamna doctor in persoana care m-a informat ca am asteptat degeaba pentru ca documentul meu era la asistenta in alt birou! Dom'le nu asta e important! Important e ca am intrat pana la urma!
Daca nu mai vreti din Romania va povestesc de p'afara! Mergeai cu treaba pe undeva si asteptai. Prima intrebare care ti se pune acolo e de unde esti? Le spuneam de unde sunt, vorbeam calm, taclale... Ca un facut personajul ala la fel de calm se baga in fata si incepea cu glume de genul "dom'le astept aici de doua ore, nu se poate asa ceva" evident spuse pe un ton destul de ridicat! Am priceput modelul si vreau sa va zic ca nu mai merg pe  nicaieri fara sa fac scandal... preventiv! Nu se stie niciodata cine se baga in fata sau cine te ia de fraier pentru ca o arzi cu politeturi!
P.S. 1: Draga Maria Ionescu! Eu am priceput unde bati cu materialu'. Din pacate vreau sa-ti dau o veste proasta: e naspa sa fi educat si cu bun simt intr-o lume plina de analfabeti, jigodii si marlani! Si dupa aia mai e faza ca si aia care au bun simt si sunt civilizati fac la fel ca mine... tot asa... urla preventiv! Evident ca atunci cand se intalnesc doi din astia care o fac intentionat pana la urma totul se termina cu calm si chiar cu zambetul pe buze pentru ca isi dau seama ca totul e la mijto.
P.S. 2: In ceea ce priveste discutiile pe teme de politica si "mersul afara" va rog sa nu discutati cu mine daca nu sunteti in stare sa scoateti pe gura cel putin 80-90 de decibeli din aia... si astia doar pentru inceputul discutiei... Cand e vorba de d'astea uit nu numai cei 6 ani si 4 luni d'acasa ci si aia 12 ani si vreo cateva luni de scoala care i-am facut! Iar buna educatie in politica nu mai exista de cand isi bagau senatorii romani cutite in spate sau pe unde apucau! Parca si pe Caesar tot cu "bun simt" l-au injunghiat...

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!