.

10 iun. 2011

Capsunarul si Euro si Schengen

Mai bine fara...
Asa o sa arate moneda europeana
LEURO cand va fi adoptata de toate tarile m-UE!
Tot o ard astia aiurea ca n-am intrat in Schengen si ca nici moneda Euro nu va fi adoptata in 2015! Foarte tare! La urma urmei ce sa caute Romania in Schengen si in Euro? Pai cu salarii de 250 de euro ce sa caute frate? Slovenia cand a intrat a intrat cu 600 cu 900... Mai bine ii asteptam pe ceilalti sa ajunga la nivelul nostru si poate o sa ceara ei sa adereze la Romania si la Leu! Au inceput deja! Mai e putin... Tot vorbesc cu tot felul de cunoscuti de prin Italia care imi povestesc ca au inceput aia sa ofere salarii de 500 de euro pe luna pentru 8 ore de munca. Bravo! In Spania am auzit la fel! La Finlandezi doar ce le-a cazut economia in cap ca aia traiau doar de pe urma la Nokia care nu mai are semnal! Astia care n-au fost de acord cu intrarea Romaniei in Schengen mai au ceva crestere si inca fac figuri. Mai asteptam putin. Imi imaginez Otopeniu' plin de airoanuri-le presedintilor de peste tot stand la coada sa vorbeasca cu romanii sa-i lase si pe ei sa adopte Leu'! O sa vrea asta pentru ca in momentul in care aia o sa aiba salarii ca la noi o sa vrea lei ca sa para mai multi!
Am auzit o sacosa de imbecili p'afara care lauda China si care si-au mutat firmele p'acolo pentru ca aia muncesc pe vreo 25 de euro pe luna. Dupa aia vin cu produsele in Europa si vor sa le vanda cu 200 de euro ca doar fraierii au bani si se inghesuie pe la Mall-uri de zici ca le da marfa pe gratis. Irlanda a experimentat sa devina prima tara din Europa care ofera doar servicii si face productie pe la dreacu'n praznic. Au luat-o in mana! Acuma stau toata ziua pe la ghiseele FMI sa-si ia asistenta sociala. Italia a facut la fel (mai ales cu industria textila din care n-a mai ramas nimic) si mai nou am auzit ca Fiat a semnat cu chinezii sa le faca cutiile de viteza pentru masini. Deja erau de cacat facute in Italia acum va imaginati ce-o sa fie (au si fabrica in Polonia, dar probabil li se pare mult 400 de euro pe luna cat le da la aia). Doar romanii mai spera sa-si gaseasca fericirea p'afara fara sa-si dea seama ca tot Occidentul ne priveste cu invidie! Orice patron din Occident ar da bani sa aiba muncitori la 250 de euro pe luna/bucata. E cel mai frumos vis al unei firme sa aiba un super IT-ist la 500! Daca le ceri sa dea 1000 la un medic deja au orgasm asa de fericiti sunt! Dar Romania nu-si da seama de potential din pacate! Toti vor sa fie ca noi si noi nimic, Batman, Batman...
P.S.: Si nu ma intrebati ce facem cu 250 de euro pe luna in Romania cand preturile sunt ca afara! Cand sareati in sus de bucurie ca intram in Nato si in m-UE nu v-ati gandit? Eu imi aduc bine aminte ca pe atunci se spunea clar la TV (ca inca ma uitam) ca aderarea inseamna COSTURI nu ca se obtine ceva in schimb... Occidentalii astia or avea multe defecte, dar totusi mai spun si adevarul pe la televizor.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!