.

22 apr. 2015

Cu toate că ei sunt mai deștepți decât noi

Tot noi suntem mai deștepți decât ei?

Nu e chip să dai un exemplu de la englezoi, de la franțuzoi, de la suedezoi, de la ăștia, că hop, sare câte un specialist român să-ți spună: "Mai lasă-mă, frate, în pace cu ăștia, că și la ăia...". Și la ăia ce? Continuă-ți ideea, ce-i la ăia de trebuie să te las în pace? Că eu am văzut că ăia au mai multe autostrăzi decât noi, câștigă mai mult decât noi, trăiesc mai mult decât noi și, în cele din urmă, dacă se enervează, se pișă cu boltă pe noi la orice capitol! Ce-i la ăia atât de nașpa și la noi atât de minunat că trebuie să te las eu pe tine cu ăia? Ia, hai să vedem, să luăm un domeniu la care se pricepe tot românul: scandalurile politice!

Eu am urmărit multe pe la ăia și vreau să vă spun că a trebuit s-o las moartă în majoritatea cazurilor. De ce? Păi pentru că, pulii mei, la ăia nu dă nimeni doi bani în primul rând. Și, în al doilea rând, nu prea înțelegi mare lucru. Adică venea unul de la opoziția din Germania (să zicem) și se lua de ăia de la putere cam așa: "Nu cred că articolul 54667 din legea 58 din 29/12/1911 poate fi modificat prin articolul 54667 bis din 29/12/2015. Asta pentru că la punctul W avem o neconcordanță cu legea 59 care ar duce la dispariția albinelor mici oarbe de beci, așa cum au spus dealtfel și colegii noștri de la Divertis (un ONG din Germania, nu stau acum să vă explic)". A doua zi vin ăia de la Pulimeinezeitung și titrează cu litere de-o șchioapă: Scandal în Bundestag, iar cu litere cât capul meu de mari: Germania cumpără toate silozurile românești de cereale de pe Dunăre!

Și cam așa e peste tot pe la ăia! Dimineața vin oamenii la chioșc, cumpără ziarul, îl citesc și după muncă se duc toți la bere. N-au înțeles nimic din scandal, ar trebui să piardă vreo 20 de ani din viață ca să înțeleagă ce scrie acolo, așa că se trece direct la rubrica de sport și își dau în cap cu halbele! Dar nu de la politică, își dau pentru că unul a spus că Juve e cea mai tare echipă din lume și maidanezii ăia de la Roma sar imediat la bătaie, de aia își dau. Și la ăia toate scandalurile politice sunt așa! Nu pricepe nimeni nimic pentru că la ei se ceartă pe articole ciudate din Codul fiscal legate de indicatorul care să se ia ca bază de calcul... Adică din astea cu care nu are nimeni timp să-și bată capul, pulii mei, ați înțeles și voi, că doar vă pricepeți la scandaluri politice.

Eh, la noi nu, frate! La noi citești în ziar: "Iohannis pleacă în concediu după două luni de scris cărți!" sau "Ponta a dat o Ordonanță de urgență pe care și-o contestă singur la CCR" sau "Băsescu o iubește mai mult pe Udrea decât pe Kovesi". Păi s-a terminat, nu se mai duce nimeni la nici un fel de muncă, se duc toți direct la berărie și încep să-și care halbe în cap de la politică! Pentru că la noi e simplu, toți știu politică pentru că la noi nu e cu articole, nu e cu legi! La noi e cu căcaturi din astea pe care le pricepe tot prostul. Adică degeaba vin polițaii să-i despartă, pentru că atunci când aud de la ce se bat nu se mai bagă nici ei, că știu despre ce este vorba. Mai mult, se iau și gaborii la bătaie între ei, pentru că sunt ăia care țin cu Udrea, sunt ăia care țin cu Cătălina Ștefănescu, depinde, fiecare câtă politică cunoaște.

Așa că lăsați-o mai moale cu ăia. La noi s-a făcut puțin scandal cu Codul fiscal și, după ce s-au prins politicienii pulii că nu pricepe nimeni despre ce este vorba, au lăsat-o moartă. Pulii mei, opoziție, opoziție, dar dacă nu te bagă nimeni în seamă trebuie s-o dai la întors. Cel mai sigur la noi e cu Băsescu, de vreo 200 de ani funcționează, se pricep toți la Băsescu, știe deja lumea despre ce este vorba, nu mai e nevoie de lămuriri suplimentare. A tăiat salarii, pensii, se cunoaște totul cu Udrea, cu Boc, e totul știut, scandal imediat și toată opinia publică cu ochii cât cepele. Ce rost avea s-o mai lălăie cu Codul fiscal unde nu pricepea nimeni despre ce căcat este vorba, nici măcar ăștia din opoziție? Sau pe ce să te cerți, pe Constituție, pe ce să te cerți?! Păi ați văzut ce complicat e și cu aia, spune unul ceva, hop, la CCR imediat ca să vadă dacă e constituțional. N-ai ce scandal să faci nici cu așa ceva pentru că iar nu pricepe nimeni nimic. Dacă s-ar face scandal pe Constituție ar trebui să meargă mai întâi la CCR ca să vadă dacă scandalul pe Constituție este constituțional sau nu, ar fi extrem de complicat și de greu de înțeles. Așa că, până ajungem noi ca ăia, mai lăsați-mă pe mine cu exemplele mele, nu mă mai întrerupeți aiurea.

Am scris mult? Eh, citiți și voi doar părțile care vă interesează, nu e nevoie să citiți chiar tot ce scriu eu...

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!