.

13 apr. 2015

Dacă nu le place

Înseamnă că e o lege extraordinară

Citesc în Ziua de Constanța că Radu Mazăre a declarat că „Va fi îngrozitor pentru România“ cu plățile cash limitate, referindu-se la legea dată de Chițoiu. Ok, Chițoiu este un urmărit penal de căcat salvat de colegii lui la fel de căcat ca și el, dar faza cu cash-ul nu e la fel de penală. Că nu este pe placul șpăgarilor ca Mazăre este de înțeles, dar pe mine mă doare la bască dacă o lege place sau nu unui urmărit penal ordinar.

De altfel nici nu m-ar fi interesat ce declara arestatul dacă nu mi-ar fi ridicat mingea la fileu. Ce exemplu credeți că dă el ca să argumenteze că nu e bună legea care limitează plățile cash? Exact, bravo, era chiar culmea să nu ghiciți: Italia:))) Că la italieni este deja legea și ce credeți că se întâmplă? Că, vai, italienii își cumpără vacanțe din Austria și nu mai știu de pe unde cu bani cash, că le moare turismul la intrare! V-ați prins, da?! O să moară turismul, dragă, falimentarii și insolvenții din turism nu vor mai aștepta sfârșitul sezonului ca să-și treacă hotelurile pe alte firme sau să și le vândă între ei, o vor face cu o săptămână mai devreme!

Normal că Mazăre nu putea să dea decât exemplul Italiei, nici nu avea altceva ce să mănânce. Logic că nu putea să dea exemplul țărilor din nordul Europei unde nici nu mai știe lumea cum arată banii cash și unde se plătește și scobitoarea cu card-ul, normal că nu putea să dea exemplul unei țări unde despre evaziune se mai citește doar în cărțile de istorie, normal că nu putea să dea asemenea exemple. Era normal să se refere la o țară cu care ne asemănăm ca două picături de pișat, ca două bobițe de căcat, o țară unde sunt arestați primarii exact ca la noi și unde consilii comunale întregi sunt desființate pentru asociere cu Mafia. Era cât se poate de logic ca un urmărit penal să nu poată da alt exemplu, era cât se poate de previzibil.

Sunt sigur că legea care intră în vigoare pe 9 mai va deranja mult, va da peste cap planurile de vacanță ale stomatologilor (de exemplu), dar asta e, o dată la 25 de ani se mai întâmplă să se dea și o lege bună în jegul ăsta de țară. Normal că Mazăre mănâncă rahat, el știe foarte bine că legea asta nu avea cum să fie dată de un urmărit penal cum e Chițoiu, o arde aiurea cu liberalii și vrăjeli din astea pentru tâmpiți, dar, indiferent cine a dat ordin să fie dată, legea este bună. Putea fi și mai bună, în sensul că plafonul mi se pare destul de ridicat, dar asta e, într-o țară handicapată nu avea cum să fie dată o lege perfectă până la capăt. 

P.S.: Mazăre, dacă tot ai dat exemplul Italiei trebuie să-ți spun că mai era o caricatură din asta, ca tine, care mânca căcat că nu e bine fără cash și că au dat comuniștii lege ca să le fure economiile la oameni. Știi cum îl cheamă? Berlusconi! Știi la câți ani a fost condamnat? Eh, ia interesează-te și vezi, ai grijă, tu nu ai vârsta lui ca să scapi, cum a scăpat jigodia aia...

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!