.

11 feb. 2015

Te doare mintea

Constănțenii vor locui tot la țară și în 2015

Dragi constănțeni, se aprobă bugetul pe 2015. Dacă vreți să vedeți intrați pe osana. Nu, nu pe Ozana cea frumos curgătoare, pe osana.ro, adică site-ul Primărie Constanța. Cum pulii tăi? Exact așa am spus și eu, nici pulii mei nu știe de unde vine osana asta și ce treabă are cu primăria.


Da, am glumit, nu intrați pe site-ul ăla, n-o să găsiți nimic niciodată pe panarama aia de site, sau, dacă totuși găsiți, o să găsiți Bugetul pe 2014 scanat de pe niște hărtii puse strâmb în scanner. Nu știu cum dreacu, ar trebui să fie experți la copiat ăștia de la PSD, se vede că au infiltrați prin primăria aia, probabil careva sub acoperire.

Vă pun eu aici documentul cu propunerea de Buget 2015, buget pe care am înțeles că localii îl vor aproba (parcă trebuia să se desființeze panarama aia de CL!) fără să comenteze măcar. Păi nu are cine să comenteze în Constanța, s-a văzut clar că singura opoziție adevărată pe care o are Mazăre e DNA-ul de la București (nici măcar ăsta de aici), iar proaspătul M10 mai are puțin până se organizează (momentan singura voce este cea a lui Mihai Petre, Comunicat de presă aici).

Vreți să vă spun câte ceva din Buget? Păi banii se duc cam așa: 

- 3 milioane de euro la siguranță și ordine publică, adică desenele animate de la poliția locală (care-ți dau boschetarii în cap prin cartier la orice oră și nu se deranjează nimeni) și firmele de pază Conpress și etc care păzesc chioșcurile Telegraf.
- 6 milioane de euro Pomacost și frații lor, cea mai mare realizare a Pomacost fiind mini-grădinile alea din Maritimo (cred că-i usucă de bani pentru uscăturile alea).
- Aproape 18 milioane de euro Polaris, s-a strigat și linie și Bingo! Practic orașul o să fie și în 2015 la fel de curat cum a fost în 2014 (și anul ăsta o să vă umpleți pisica de purici, cine are știe ce vorbesc).
- Cireașa de pe tort... Dar ce zic eu cireașă, practic este tot cireșul de pe tort (exact, tot copacul!!!) și aici vorbim despre aproape 47 milioane euro care merg la "Alte servicii în domeniile locuințelor, serviciilor și dezvoltării comunale". Aici avem ori noul Henri Coandă pentru votanții lui Mazăre ori  ANL-uri din alea pe care le cumpără toți șpăgarii din oraș ca să le închirieze (adică tot votanții lui Mazăre).

Mai vreți? Chiar nu are rost, pe bune, e același căcat pentru care votați de fiecare dată cu plăcere: Mamaia (stațiunea aia unde băgăm bani și nu scoatem nimic pentru că dau toți faliment la sfârșitul sezonului), sportul constănțean (exact, nici eu n-am auzit de el), asistență socială la greu de vreo aproape 6 milioane de euro (uleiuri, zaharuri, subvenții la căldură de toate Asociațiile au datorii din cauza lor... da, așa este, tot ăia subvenționați sunt tari în gură pe la administrator) și alte bălării pe care sunteți obișnuiți să le plătiți și atât, că de făcut nu se face nimic. Gluma zilei este aia cu 8 milioane de euro pentru străzi. Nu, nu sunt suspendate. Ah, să nu uit, pulii mei, așa este: pentru că tot prostul din orașul ăsta nu are altă replică atunci când e vorba de Mazăre decât aia cu "a pus becuri pe străzi" să reamintim și 4 milioane de euro pentru iluminat public:))) Hai, bă, glumesc, normal că noroc cu Mazăre, că altfel nu aveam lumină cum avem acum în oraș...

La final vă spun doar atât: nu trebuie să vă enervați, indiferent pe ce se aruncă banii (sau în buzunarele cui intră) nu contează! Nu contează pentru că oricum cheltuim cu vreo 128 de milioane mai mult decât plătim așa că nu mai are rost să vă bateți capul. Ne vom împrumuta și anul ăsta și de plătit o să plătească urmașii-urmașilor-urmașilor urmașilor voștri, stați liniștiți. Ah, dacă ne mai putem împrumuta! Am uitat că, ultima dată, nu ne mai dădea nimeni bani împrumut nici nouă și nici timișorenilor (verificați și voi dacă e așa, că de aia aveți net). Ne urez succes!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!