.

2 dec. 2013

Dacă e vorba de taxe

Ar trebui să avem autostradă până pe Lună!

Gâdea ar spune despre decizia lui Băsescu de a nu semna bugetul că este salutară. Ok, Gâdea ar spune despre orice că este salutar, e singurul cuvânt mai șmecher pe care-l are în vocabular, cu toate că habar nu are ce înseamnă și când trebuie folosit. Dar problema la faza asta nu e nici Gâdea și nici salutarul, problema e că taxa aia de 7 cenți pe care vrea s-o bage Ponta (chipurile pentru autostrăzi) e nimic pe lângă ce bani s-au strâns pentru treaba asta timp de 23 de ani.

Dacă vă mai aduceți aminte, pe vremea când Băsescu era la Transporturi semna toată lumea. Iliescu, Roman, secretarele lui Roman, Stolojan, nu comenta nimeni. "Aici sunt banii dumneavoastră", așa scria pe căcaturile alea de pancarte puse pe toate drumurile. Evident că nu era nici un fel de ban acolo, bănuții mergeau în buzunarele băieților deștepți de pe vremea aia. Indiferent cine a venit la putere în țara asta a strâns bani de drumuri fără ca drumurile să fie făcute vreodată. 

Acum, Băsescu o face pe eroul și nu semnează. Decizia e corectă, evident că banii nu vor merge la nici un fel de autostradă, dar parcă prea târziu a început și el s-o facă pe corectul. Pun pariu că semna dacă era Boc prim ministru și propunea așa ceva... Ba nu, scuze, nu avea cum să propună Boc așa ceva pentru că Boc nu propunea nimic, doar executa. Dar hai să zicem, la mișto, dacă acciza asta apărea acum 3 ani semnau toți, nu doar Băsescu, semnau și consilierii, toată lumea inclusiv nepoțica proaspăt botezată (nu știe să scrie, dar sunt sigur că știe deja să se semneze!).

Câți kilometri de autostrăzi ar trebui să avem la câți bani s-au strâns pentru ele?! Cred că făceam un Pământ-Lună cu minim 2 sensuri de mers și bandă de urgență (cu parcări, WC-uri, restaurant, tot ce trebuie, Wi-Fi gratis etc). Ok, discuțiile în cazul accizei de 7 cenți se amână după sărbători, dar pun pariu că între timp se inventează altceva, mai diabolic. Nu de alta, dar Oprescu am înțeles că s-a apucat de autostrada suspendată și cum nu suntem încă descentralizați trebuie să plătim cu toții. În plus trebuie să ne unim cu Moldova într-un fel, măcar cu un drum de țară dacă nu cu o autostradă, dă-o dreacu de treabă!

P.S.: Ah, nu uitați să fiți mândri că sunteți români, este extrem de important!



0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!