12 iul. 2013

Să fie bine cu toate că e rău

Ne-am tâmpit

Pe bune că ne-am tâmpit. Când s-a scos pedeapsa cu moartea toată lumea a zis: eh, asta e! A venit Breivik și a omorât copiii ăia: eh, asta e! Ieri citeam că Papa a abolit pedeapsa cu închisoarea pe viață la Vatican, maxim 35 de ani poate sta cineva la pârnaie acolo: eh, asta e! Huidu omoară trei oameni și nici amendă nu ia: eh, asta e! Gigi face orice să iasă și nu reușește, în schimb reușește Babiuc care n-a făcut nimic pentru asta: eh, asta e! Fură toți și după procese de 150 de ani scapă basma curată: eh, asta e! Suntem niște cretini: eh, asta e!

Recunosc că și eu m-am tâmpit, la fel spuneam și eu (eh, asta e!), dar acum încep să se schimbe lucrurile. Mă gândesc ce-o să-i răspund copilului meu când o să vină să mă întrebe: "Tată, pot s-o violez și eu pe una de la mine de la școală? Că am înțeles că e cu mediere acum!". O să-i spun că nu poate, iar el o să mi-o arunce pe aia: "Dar de ce eu nu pot? Uite că Strauss Kahn, un coleg de-al meu, a violat-o pe una și n-a pățit nimic! Vreau și eu să violez, că doar n-o să rămân cel mai fraier din clasă!".

După aia o să crească, o să vrea să fure mașini, să spargă bancomate, dacă ajunge în vreo funcție importantă o să vrea să facă evaziune fiscală, poate o să trebuiască să omoare pe cineva care-l deranjează în carieră... Eu ce să-i spun? Că o să-mi arunce din alea: "Tată, nu mai fi fraier, că doar te dai mare că ai lucrat în presă. De ce să nu fac toate astea când oricum nu mai există pedeapsa cu închisoarea? Nu știi că noul Papă a abolit pedeapsa cu închisoarea? Te-ai ramolit în pulii mei..." 

Dar nu, o să-l educ să nu facă toate astea. Bine, dacă câștig la loto, sau dacă ajung mâine poimâine prin Parlament se schimbă lucrurile. În cazul ăsta o să fiu un om ocupat, n-o să mai am timp de toate prostiile! O să aflu de la televizor că fii-miu a intrat cu mașina peste vreo 10 fraieri care așteptau autobuzul (cum așteptam și eu când nu aveam mașină) și iar o să zic: eh, asta e! La proces îl scap eu (am pile că de aia am ajuns unde am ajuns) și când o să-i dau șpaga judecătorului explicându-i că băiatul meu e cel mai cuminte copil din lume ăla o zică și el: eh, asta e! Angajații mei vor afla că am dat șpagă ca să-l scap pe fii-miu, dar ca să nu-și piardă locurile de muncă ce credeți că vor spune? Exact: eh, asta e!

E clar, ne-am tâmpit, am zis bine la început cu toate că nici eu nu eram de acord. Am crezut că eu sunt altfel, am crezut că eu gândesc într-un alt mod. Dar nu, suntem praf, suntem o specie periculoasă, iar prostul de Darwin s-ar răsuci în groapă dacă ar fi știu cât era de prost: băi, Darwine, nu ne tragem, băh, din nici un fel de maimuță! Nu, nu ne tragem, suntem pe cale să devenim!!!

P.S.: Eh, asta e!