.

26 aug. 2014

Nu că nu m-am bucurat...

... dar eram sigur!

Multă lume a sărit între 60 și 100 de metri în sus de bucurie când l-au băgat pe Bombonel la pârnaie. Că Justiția e liberă, că nu știu ce, că ce-o să le facă etc. Nu pot să spun că nu m-am bucurat cât de cât, dar pentru că sunt născut și trăit la Constanța sunt mai sceptic decât ăia din restul țării. De ce? Nu știu dacă vă amintiți, dar am impresia că Radu Vasile a fost ăla care s-a scăpat și a spus că nu găsește niște gabori buni pe care să-i pună șefi la Constanța și Prahova.

El, ca prim ministru, poate știa doar de gabori că sunt corupți sau că, imediat cum ajungeau la Constanța sau prin Ploiești, nu dura mai mult de 24 de ore să intre în horă. Eu, pentru că lucram în presă pe vremea aia, știam și de judecători și de avocați! Pentru că era vremea lui 205-206, iar cazul Corneliei este cât se poate de elocvent pentru ce se întâmpla și se întâmplă în Constanța cu așa zisa Justiție liberă și de căcat.


Și iată că cei care s-au bucurat mai puțin sau chiar deloc au avut dreptate. Bunea Stancu rămâne liber, Nicușor Constantinescu este de la extrem de greu spre imposibil de băgat în pușcărie, iar Bombonel e acasă, halește gălbenuș de ou cu linguriță din termopan! Gata, a trecut valul, s-a făcut figura frumoasă de care aveau nevoie greii adevărați și cu asta basta. Au rămas în pârnaie papițoii care s-au crezut prea șmecheri pentru că aveau impresia că Liga 1 Bergenbier este același lucru cu Primera Division sau Premier League. Nu, nu e același lucru, la noi au scăpat doar Sandu și Dragomir, dar restul papițoilor care se lăudau cu 10 milioane de euro pe la televizor nu au cum să scape pentru că nu mai au ăștia altă acoperire după aia, nu mai fac figură frumoasă.

Eu mă uit în paharul de bere pe care-l am în față și văd viitorul. Și văd viitorul României exact cum era Italia în anii 90. Lumea o să zică că am o obsesie cu Italia asta, dar chiar dacă n-am dreptate este bine să vă pregătiți pentru ce e mai rău. Procurorii DNA nu vor avea exact soarta lui Falcone și Borsellino, lucrurile au mai evoluat de atunci. Nu mai riscă nimeni să producă eroi, acum se rezolvă totul prin Ordonanțe de urgență. O să dea ăștia OG-uri până când DNA-ul o să ajungă mai de căcat decât Poliția Locală (nu știu dacă există mai de căcat decât ăștia, dar ceva pe acolo). Și nu vă gândiți că dacă câștigă dreapta o să fie altceva, nu, sunteți naivi. La italieni a beneficiat și stânga și dreapta de aruncatul în aer cu tot cu autostradă a lui Falcone sau de dispariția vestitei agende cu coperți roșii a lui Borsellino, agendă despre care s-a spus până la urmă că nici măcar n-a mai rămas nimic din ea deoarece explozia a fost prea puternică (asta probabil ca să nu mai întrebe lumea).

Ok, n-o mai lungesc aiurea, să dea alienii să n-am eu dreptate, să fie cum spune la televizor, că Justiția e liberă, că căcat. Dar o să vedem noi dacă după alegeri mai auzim ceva despre vreo mare arestare și alte din astea. Și știți de ce spun asta? Uitați-vă-n jurul vostru, fraților, deschideți puțin ochii și uitați-vă. Nu se oprește unul din furat, se merge înainte ca și cum nu s-a întâmplat nimic. De ce? Probabil că știu mai bine decât mine că mai mult de 8 luni nu stă nimeni în pârnaie și că de bănuți și de vile nu se va atinge nimeni niciodată. Vorba lui Bunea Stancu care a spus că dacă-l bagă la pârnaie îi ia pe toți cu el! Păi nu riscă, frate, judecătorul, avocatul, primarul etc să rămână fără averi, că doar n-au luat șpăgi degeaba până acum. Și la urma urmei pentru ce, ca să se bucure lumea că a intrat Bunea Stancu la pușcărie? Hai, să fim serioși, lumea se poate bucura și dacă dă Steaua gol, de exemplu, de ce-ar trebui neapărat arestat cineva?

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!