.

16 feb. 2013

Să punem punctul pe G

Cetățeni din toate țările, reformați-vă!

O gândesc clar miniștri de finanțe strânși grămadă la ruși, unde are loc G20. Ăștia se tot adună ca să găsească punctul G, dar nu reușesc niciodată pentru că se iau cu altele. De data asta s-au luat de scandalul valutelor. Cică nu există nici un fel de scandal, asta înseamnă că chinezoizii și japonezoizii pot face ce vor în continuare cu Yen-ul lor. După aia s-au luat de datele economice nasoale. Au rezolvat-o imediat printr-o declarație care sună cam așa: "Mda, știam că vor fi nasoale". Bine, declarația lui Grilli sună mult mai complicat, dar eu v-am făcut un rezumat.

Cel mai tare a fost rusul, Siluanov! Ăsta nici n-a avut răbdare să se termine G20-ul că încă din prima zi a spus așa: "Vor fi dificil de individuat măsuri concrete în ceea ce privește creșterea economică" după care i-a dat în gât pe toți ăia care mai participă pe acolo că nu sunt în stare să ajungă la un acord nici în ceea ce privește nivelul de deficit al bilanțului pe termen mediu. Cu alte cuvinte luxemburghezii pot respira liniștiți, nu se ia nimeni de ei cel puțin pe termen mediu.

Cam atât de la G20. În concluzie mai faceți o gaură la curea că trebuie strânsă și anul ăsta. Ok, Europa tot trage speranțe de liberalizare a comerțului cu SUA, dar pe noi nu știu dacă ne avantajează treaba asta după ce toți căcărăii din țara asta s-au luat de americani. Oricum și prin Europa circulă voci contrare eliminării taxelor vamale în treaba asta pentru că, vezi Doamne, alte state s-ar simți nașpa după aia. Adică ăia plătesc vamă și ceilalți nu. Lăsând la o parte faptul că noi nu vrem organisme modificate de la americani și ăia nu vor brânză mucegăită de la noi eu cred că în spatele chestiunii stau vameșii! Dacă comerțul ar fi liberalizat și nu s-ar mai plăti vamă atunci ăia din ce dreacu-și mai plătesc întreținerea la vile? Că și-a tras și vameșul ăla, săracu', o piscină, un gazon și alea nu se întrețin din salariu! Că salariile vor fi tot mici, n-auziți că au zis ăia la G20 că trebuie reforme? Ah, nu v-am spus?! Îmi cer scuze, au spus și că trebuie continuate reformele, așa au spus. Nu, nu Boc a spus asta, a spus-o... Stați așa... Nu, n-a spus-o nimeni, așa am înțeles eu din ce scria în articolul din Sole! Dar aveți încredere că așa va fi, o să vă confirme Ponta când se va transforma în Boc, mai după vară așa!



Un comentariu:

puteti si sa injurati daca nu va suparati!