.

22 feb. 2013

Căpșunarul și Târgul

Maria Grapini și turismul - baba și mitraliera

Nu știe nimeni ce caută femeia asta, Maria Grapini, la Turism. La Mediul de Afaceri da, cine o cunoaște bagă mâna-n foc pentru ea că e bună la condus tricotaje și alte treburi de genul ăsta. Dar acum nu discutăm despre Madiul de Afaceri, asta trebuie să-l intereseze pe Ponta care le-a promis francezilor că-i angajează pe țigani în fabrici. Să-i urăm succesuri și să continuăm cu Turismul.

Reprezentanți ai Dafora Turism Karpaten, Outdoor Tours, Asociația de Ecoturism România, Passage F&T, Tymes Tours, Karpaten, Messerschmidt Reisen și Miramundi au plecat la München. Au ajuns ei acolo și s-au dus la F.re.e, pe Am Messesee la numărul 2. F.re.e ăsta e un Târg de turism și agrement care s-a ținut prima dată prin 1970, pe vremea când madam Grapini învăța la Liceul Teoretic din Berești despre realizările tovarășului Nicolae Ceaușescu și a tovarășei Elena.

Revenim. Oamenii ăia s-au dus la München pentru că așa le-a spus Ministerul Economiei!
Vedeți și dumneavoastră, madam Grapini, ce scrie la numărul 8?! Vedeți, sau nu vedeți?! Eh, deci oamenii de la agențiile și asociațiile alea de mai sus s-au dus la târg și au găsit standurile goale! Le-au găsit goale pentru că tovarășa cu tricotajele a anulat participarea României la F.re.e cu doar trei zile înainte ca acesta să înceapă! N-a spus la nimeni, a anulat-o ea, așa, că doar, ce pulii ei, e ministru delegat! Că cică sunt prea puține societăți românești participante și cum statul cofinanțează treaba asta nu se merită. Cică anul trecut au mai fost românii acolo și n-au făcut mare lucru așa că se anulează.
Lăsăm la o parte faptul că ăia au cheltuit bani degeaba să se ducă până la München, lăsăm la o parte că nu i-a anunțat nimeni de la minister că se duc la fel de degeaba, lăsăm la o parte că organizatorii au spus că la standurile care ar fi trebuit să fie ocupate de ai noștri vor pune niște bannere pe care va scrie "Rușine România", lăsăm la o parte că acolo sunt prezente 50 de țări, dar nu mai lăsăm la o parte faptul că, anul trecut, au avut ăia 120000 de vizitatori în patru zile! Păi noi nu adunăm 120000 în patru zile nici la mitingurile alea unde se împart mici moca! Măi dragă, măi madam Grapini, ăsta e un târg de turism și agrement! Nu e târg de tricotaje, nu e din ăla unde te duci să vinzi chiloți și șosete de la Dragonul Roșu! E un târg de turism, cea mai bună modalitate prin care o țară de doi bani ca a noastră poate scoate capul în lume! Nu prea contează în domeniul ăsta dacă târgul e mic sau mare, important e să fii acolo, să te vadă oamenii. N-ai ce să vinzi dacă nu te știe nimeni, nu sunt chiloți să-i probeze cineva și să spună "da îmi vin, dă-mi cinci perechi!". E turism, e altceva!

Păi ce vreți voi să priceapă femeia asta când ideile ei despre promovarea turismului sunt astea:
Digi 24: Maria Grapini vrea să promoveze turismul cu ajutorul legendei mărțișorului - "Degeaba te duci în Austria să promovezi schiatul. În ceea ce privește marea, nu mai avem nimic avantajos față de Bulgaria și de Turcia."... "O să promovez legenda mărțișorului, cu simbolul adevărat. O să fie dat fiecărui turist pe aeroportul din Otopeni un material în engleză, germană și română”.
Ș
i în română? Am priceput...


Ați priceput? Eu am priceput: o să mai avem turiști în România doar de 1 martie, Ziua Mărțișorului!

2 comentarii:

puteti si sa injurati daca nu va suparati!