.

27 feb. 2013

Căpșunarul și Grillo

Errare humanum est... 

... perseverare autem diabolicum. Așa sună o vorbă românească pe care nu știu cine a spus-o. Ăștia au dat vina pe Seneca, dar cică nu el a spus, au greșit ăia la traducere! Cred că tot de traducere a fost vorba și când a spus Banciu că Beppe Grillo e un bufon pepededist. Un bufon, într-un anumit sens al cuvântului, putem spune că e, dar pepededist în nici-un caz. Bine, eu nu mă iau de Banciu, mă iau de ăla care l-a informat pe Banciu! Radule, nu mai citii presa italiană când e vorba de Grillo, ăia dacă l-ar vedea mort ar face chindie! Și nici la televizor nu te uita pentru că televiziunile din Italia nici măcar semnul electoral nu i l-au prezentat, ba mai mult, i l-au scos de pe listele pe care le-au arătat telespectatorilor. Grillo a declarat că grupurile media private nu mai trebuie subvenționate cu bani de la stat, deci îți dai seama ce mult îl iubesc ăia!

Beppe Grillo va intra în istorie, nu acum, pentru că încă sunt mulți ăia care nu pricep despre ce este vorba. Ok, hai să-l lăsăm pe Grillo comicul și să vorbim despre Grillo omul politic (cu toate că în absolut toate spectacolele lui a făcut doar politică). Vă amintiți mișcările de stradă de pe Wall Street, sau de alea din nordul Africii? Eh, Grillo este omul care a reușit să dea naștere unor astfel de mișcări de stradă, să le bage într-o sacoșă și să le ducă în Parlament și în Senat! Cu ăia de pe Wall Street știți ce s-a întâmplat, nu? Nu știți? Au venit gaborii, i-au bătut măr și i-au trimis acasă! Cu ăia din nordul Africii știți? Ăia s-au dus în stradă, au murit ca tâmpiții și după aia au venit Frații Musulmani, sau cum pulii mei se mai numesc și s-au băgat la putere în locul lor! Și la ăia a lui Grillo a venit Poliția, dar a venit degeaba! Cum a venit așa a plecat și asta pentru că Grillo, între timp, înregistrase conform tuturor legilor în vigoare o formațiune politică: Movimento 5 Stelle! Ăia erau pe stradă, da, dar erau membrii de partid cum ar veni, iar polițiștii trimiși de Berlusconi nu aveau ce să le facă!
Așa că, înainte de a-l acuza pe Grillo că e pepededist trebuie să citim puțin din cărțile pe care le-a scris ca să vedem dacă e sau nu! Când Grillo scria "Schiavi moderni", în 2007, lumea încă nu știa ce urma să se întâmple în 2008. Grillo știa, la fel cum a știut și cu doi ani înainte de scandalul Parmalat că acționarii urmau s-o ia în gură! De altfel a fost și citat ca martor în proces atunci când Parmalat s-a dus dreacu. L-au întrebat de unde știa, iar el le-a răspuns că puteau să vină la spectacol să asculte, pentru că el a spus doi ani la rând spectatorilor de unde știe ce urma să se întâmple! I-a spus un contabil de la Parmalat! Nu i-a spus că ăia fură, i-a explicat un sistem, la mișto, așa cum vorbesc doi amici care se cunosc! Doar că Grillo are mai mulți amici, iar când i-a povestit unuia dintre ei ce i-a spus contabilul ăla a belit ochii mari, i s-a zburlit tot părul de pe picioare și a exclamat: e groasă, moșule! Și groasă a fost!

Așa s-a format și M5S-ul, cu amici! Eu am completat printre primii formularul de susținere și mă laud cu asta! Nu puteam să votez, dar puteam să susțin! Totul online! După aia, când s-a înregistrat Mișcarea în mod oficial, s-a ieșit în stradă, iar din stradă s-a ajuns în Primării! După Primării s-a ajuns, evident, în Parlament și Senat! Simplu, nu?! Fără promisiuni de 25000 (apropo, Berlusconi le-a promis italienilor că dacă-l votează le dă înapoi taxele pe casă pe 2012, miliarde de euro! Cine e pepededistul la faza asta?), fără ulei, fără zahăr, fără curve, fără televiziuni, fără ziare, fără bani de la buget (singura mișcare politică din Italia care a refuzat banii publici, bani care se acordă în mod legal partidelor din Italia), fără din astea. Doar cu un "bufon", persoane capabile și cunoscute pentru meritele lor (nu pentru banii lor), multe idei (care pot fi puse în aplicare oriunde și oricând) plus foarte mult internet, extrem de mult internet! O poveste frumoasă, nu-i așa?! Mulți spun că se va termina urât, o dată intrați în "politica mare" se vor uza, vor începe scandalurile, pulii mei. Eu nu cred, sau hai să nu par naiv, nu vreau să cred. Până acum feedback-ul e pozitiv în ceea ce-i privește pe ăia aleși prin Primării și prin Consilii locale. Și cum să nu fie ok când ăștia au fost primii din Italia care au băgat o cameră web într-un Consiliu local, să vadă toată lumea ce se discută acolo. 

M-am lungit, dacă vi s-a părut interesant mai vedeți și singuri care-i treaba cu Grillo și M5S. Eu poate sunt mai subiectiv așa, poate nu trebuie să mă băgați în seamă. Uite, mai bine uitați tot ce-ați citit, interesați-vă voi și după aia ne contrazicem dacă e, ok?!


4 comentarii:

  1. Pai ce sa zic..? Comicii sau clovnii, sau mascaricii (ziceti-le cum doriti ca sensul nu se schimba), au avut dintotdeauna pe langa rolul de a amuza publicul un alt rol, ascuns dar mult mai important si anume, acel de a observa si de a pune in evidenta vicisitudinile si nedreptatile celor suspusi. Acestia (comicii) au fost mereu luati in deradere si considerati nebuni de acei "aratati cu degetul" dar, toata lumea stia care era adevarul si era absolut de acord cu critica comicilor. Beppe Grillo a efectuat o adevarata revolutie in campul vast al satirei, valorificand "operele" sale si transformandu-le intr-un fel de combustibil al societatii... Speram sa faca fata(cu putinele voturi pe care le-au luat)... Ma opresc aici caci nu-mi place politica. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. păi nu el trebuie să facă față, trebuie să facă față cei care au fost aleși. Beppe și-a făcut datoria, a făcut cunoscută Mișcarea, a dus-o în Parlament... la cum îl știu cred că va fi primul care îi înjură pe ăștia de la M5S dacă fac tâmpenii.

      Ștergere
    2. pai sunt o echipa iar Grillo este liderul...

      Ștergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!