.

13 oct. 2011

Capsunarul si lansarea de carte!!!

Bah, ridicati-va-n picioare cand cititi ce scriu eu!
Da? Deci voi stiti unde-am fost eu azi? Zi bah, stiti? De unde bah sa stiti... Habar n-aveti! Am fost la lansare de carte bah! Da fratilor! Lansare de carte! Nu in aer sau de la unu' la altu'! Lansare de carte, de carte! Cu autori, cu invitati, cu presa... si cu mine! Contrar la ceea ce va trece acum prin cap nu se lansa nici carte de povesti, nici din aia de colorat si nici de bucate! Nu! Imi pare rau pentru aia care s-au dezamagit acuma, dar nu era. Era cartea lu sefu' pe care a scris-o impreuna cu Corina Apostoleanu. Cum bah cine-i sefu'? Sefu e Constantin Cumpana, sau Lica Cumpana pentru cunoscatori. Sau sefu' pentru aia carora le-a fost sef. Deci, pe scurt, Constantin Cumpana si Corina Apostoleanu au scris o carte: Amintiri despre o flota pierduta - Navele romanesti ale Dunarii si Marii. 2 Volume!
Sefu nu e la prima abatere de genul asta, el mai scriind niste carti pe tema asta ca doar a lucrat ani de zile prin Port si cunoaste: Tragedia navei Independenta, Catastrofa navei Unirea, Naufragiul navelor Paris si You Xiu.
Acuma stiu ca fetele o sa ridice doua degete in aer si o sa-mi spuna: "Vezi draga ca Constantin Cumpana a scris, tot in colaborare cu Corina Apostoleanu si despre Terente!". Da dragele mele... stiu! Si mai stiu ceva care poate voi nu stiti: cartea Terente nu are doua volume pentru ca nu-i incapea lu' Terente doar intr-un singur volum ci pentru ca in carte sunt scrise si alte chestii despre banditu' ala decat despre aia a lui...
Revenind la nave si la cartea lansata la Biblioteca Judeteana “Ioan N. Roman” din Constanta sa va povestesc cate ceva din ce am inteles eu. Deci s-a lansat cartea Amintiri despre o flota pierduta - Navele romanesti ale Dunarii si Marii. 2 Volume! V-am mai zis? Imi cer scuze. V-am zis si cine a scris-o? Da? Pai si atunci ce mai vreti de la mine bah? Cumparati fratilor cartea si vedeti acolo ce si cum. Ce vreti sa va zic eu? Pai despre cartea asta si-au exprimat parerea tot felul de oameni importanti care erau p'acolo. Ce sa zic eu? Eu va zic doar atat: peste 1000 de pagini, peste 500 de fotografii cu nave (unele dintre ele de colectie si foarte greu de gasit), documentare din ziarele vremii (vorbim de toata flota romaneasca de la maimuta-n'coace!), documentare prin toate porturile din Romania, informatii obtinute de la tot felul de specialisti (amirali, ingineri navali, directori de porturi) si experienta proprie si personala a lu' sefu' care a lucrat vreo 17 ani prin Port. Cartea este rezultatul abordarii unui subiect ce poate parea tehnic (la prima vedere) din punctul de vedere al unui ziarist de investigatii si al unui filolog. Moaaaaaa, ce-am zis! Vecineeeeee, iaute bre ce-am putut sa scriu! Ah, iti place?
Acuma c-am obosit de la ultima fraza nu va mai zic nimic. Daca vreti cartea luati si voi legatura cu sefu sa va zica ce si cum. Trimiteti un email la costyn_c@yahoo.com sau, daca vreti mai multe, intrati pe http://constantincumpana.webs.com/
P.S.: Inainte sa va bag poze tre' sa-i multumesc acuma lu sefu' (mai bine mai tarziu decat niciodata) pentru ideea pe care mi-a dat-o acu' multi ani. Cum care idee? Aia sefu' cu sa ma duc la Biblioteca si sa caut materiale despre bordelurile de pe vremuri din Constanta! Mi-a dat ziaru' o juma' de pagina intreaga pentru materialu' ala!
Constantin Cumpana si Corina Apostoleanu sau investigatia si filologia cu chip uman!
Iaute nene cate carti...
S-a lasat si cu dedicatii...
Sefu' gandindu-se daca a facut bine sa bea apa cand avea Cola si Fanta pe masa...
Tot felul de lume...
Vedeti bah? Daca am mers la lansare de carte mi-am tras prietena! Fetelor le plac baietii destepti!
Una dintre cele peste 500 de fotografii pe care le puteti gasi in aceasta adevarata istorie a flotei romanesti: Amintiri despre o flota pierduta - Navele romanesti ale Dunarii si Marii.

2 comentarii:

  1. face parte din viata orasului Constantei, deci merita laude pentru cartea scrisa. e draguta "prietena" ta :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. Super- eveniment!
    MA BUCUR DE ASEMENEA evenimente!
    :)

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!