.

30 dec. 2015

Tiganii, singurii romani care au inteles cu ce se haleste capitalismul

Daca nu credeti cititi Daily Mail

Au publicat asta: "Un cuplu de ţigani români a sosit cu un zbor de 38 de lire şi a câştigat 800 de lire pe străzile Londrei într-o săptămână, pe care i-a transferat acasă familiei! Daily Mail îi prezintă pe soţii Petru şi Ancuţa Neagu, de 29, respectiv 25 de ani.". Ok, asta e din articolul de pe onlinereport.ro, care preia din materialul din Daily, dar cum traducerea este cat de cat exacta nu m-am mai chinuit eu cu Google. Mai exact oamenii au facut banii astia intr-un weekend, cel putin asa suna in engleza toata treaba: "...and make £800 on streets of London in ONE WEEKEND..."

V-ati prins acum? Va pricepeti cat de cat la capitalism, le aveti cu astea sau ma apuc sa va explic?! Ok, nu va explic nimic, va dau mura-n gura: investitie minima avem? Avem: 38 de lire bilet de avion! Profit maxim in timp scurt avem? Exact, avem: 800 de sterline in 3 zile inseamna vreo... aproape 8000 pe luna daca le-ar merge asa in fiecare zi! Apropo, stiti unde trebuie sa munciti in Londra pentru 8000 pe luna? Sa munciti, de exemplu, la British Gas si sa stiti asa: Wireframing, Sketching, Interaction & Micro-Interaction Design o Visual Design (Photoshop), Prototyping (Axure), Data Analytics (GA, SiteCatalyst, ClickTale) o Conversion Optimisation & Persuasive Design techniques o Workshop facilitation & concept presentation/demonstration, Enough technical knowledge to design for feasibility (HTML5, CSS3, Javascript, JQuery). Dar asta doar la British Gas, in alte parti se plateste la jumatate chiar daca stiti mai mult...

Eu am inceput sa-i apreciez pe tigani, sunt singurii care actioneaza in conformitate cu instructiunile de instalare si utilizare ale capitalismului multilateral dezvoltat: te duci intr-o tara cu doi lei, daca se poate nu faci nimic, nu investesti nimic si le iei cati mai multi bani locuitorilor de pe acolo dupa care ii trimiti pe toti la tine acasa! Este cheia succesului in afacerile din ziua de azi! Ma gandesc la Starbucks de exemplu, exact capitalismul tiganesc si astia: au venit la Londra cu cateva magazine si in scurt timp au facut miliarde pe care le trimit direct acasa (nu platesc nici taxe, exact ca tiganii nostri). Vedeti, ce v-am spus eu, capitalism la greu!

P.S.: Ah, da, corect, o sa-mi spuneti ca tiganii au facut bani cersind cate 2-3 lire fara sa ofere nimic in schimb! Ha, ha, pai ce, aia pe care cere Starbucks cate 2-3 lire e cafea?!

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!