.

28 feb. 2014

Dacă vrei

Să rămâi în istorie trebuie să fii un bou

Toți oameni simpli, eventual de la țară și cu ceva probleme de sănătate din naștere. Au ajuns în posturi cheie după ce au fost ba oieri, ba văcari, ba cizmari... Sau pur și simplu fără să facă nimic. Nu se știe cum (istoria are grijă să nu explice niciodată clar chestia asta din "lipsă de documente") au ajuns mâna dreaptă a cuiva important. Pulii mei, nu știu cum se face că de zeci de mii de ani toți deștepții își iau ca mână dreaptă un bou din ăsta. În sfârșit, după aia știți ce urmează: ajung șefi de șefi, cuceriri, bătăliile pulii, omorât câteva zeci de milioane de oameni și după ce termină de făcut toate astea crapă de plictiseală. 

Documentare, cărți, fac unii câte 45 de facultăți doar ca să scrie cărți despre nenorociți. Dacă-i spui unui deștept din ăsta că Stalin era o otravă care trebuia să-și ia un glonț în cap de pe vremea când spărgea bănci se supără pe tine. Normal, tu ești prost, nu ai scris despre Stalin, nu ai citit, nu ești informat, lucrurile nu stau chiar așa cum spui tu. Ok, a omorât câteva zeci de milioane de oameni, dar ce strateg era, ce bun manager, cum reușea el să-i influențeze pe cei din jur... Băh, istoricule, tu n-ai să fi de acord cu ce scriu eu aici, dar punem pariu că dacă în 10 minute vin la tine împreună cu 10 capete de lemn cu svastica imprimată pe cască tipărești tot blogul ăsta, îi pui coperți de aur și-l predai studenților ca fiind cea mai importantă carte din istoria literaturii?!

Da, știu, am auzit și tâmpenia asta, că cică trebuie arătat oamenilor cine erau ăștia ca să nu se mai repete istoria. He, he, problema tocmai aia e, cu cât îi arătați mai mult cu atât se repetă mai des! Hai că m-am plictisit... Știți ce? Sunt sigur că și Decebal și Traian erau tot idioți din ăștia, oieri ajunși mari și tari după ce i-a luat un deștept ca mână dreaptă. Nu credeți?! Hm, în 10 minute sunt la voi...


P.S.: Ok, au existat și oameni care chiar meritau să rămână în istorie, dar, după cum bine știți, ăia au fost imediat înjunghiați, decapitați sau spânzurați. Istoria îi reține ca pe niște oameni extraordinari, dar din păcate nu au trăit mult și nu prea sunt multe de citit, povestit, făcut documentar etc.

3 comentarii:

  1. Pai e si simplu! Acum ar trebui sa refaci traseul inversat, daca vrei "fonctie"!
    =)))
    Dar, mai bine ramai la acea concluzie buna de final!
    ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi lămureşte-mă, vrei să rămâi în istorie?

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!