.

22 iun. 2014

@turiști

Am fost prin Mamaia

Ce să vă spun... E ok dacă sunteți români, e bine. Nu, n-o spun pentru că voi sunteți mai fraieri decât străinii, dar voi înțelegeți chestiuni pe care un străin nu le-ar pricepe niciodată decât dacă e de prin Oagadagu sau de prin țări vecine cu Oagadagu.

De exemplu un străin n-ar pricepe de ce i se aduce clătita cu ciocolată când el a comandat cu gem! N-ar pricepe, un străin e greu de cap, nu l-ar duce mintea să priceapă că ospătarul a mers în bucătărie unde i s-a comunicat că "pula gem" și că "dă-i cu ciocolată, dă-l în căcat de turist". Un român pricepe chestia asta, iar dacă mai e și constănțean chiar că poate face o lucrare de diplomă pe tema asta. Nu, să nu faceți greșeala și să considerați că noi, constănțenii, suntem tratați altfel decât voi! Nu, pentru un ospătar venit din Ghiolbănești toți sunt turiști, nu contează că locuiești la intrare în Mamaia.

După aia, un străin n-ar pricepe nimic, dar absolut nimic din explicația dată de ospătar faptului că la intrare scrie un preț și în Menu alt preț! Străinul ar scoate calculatorul, ar suna la el în țară, ar merge la Ambasadă să ceară protecție... Românul pricepe, românul înțelege că a uitat fata să modifice, iar dacă prețul rămâne ăla mai mic (adică ăla scris la intrare) e cu atât mai bine, ospătarul își va lua și ciubuc la sfârșit. 

În rest ce să vă spun... Supa cremă e bună, ciorba de vită e bună, midiile pane sunt reci, dar să știți că virgulă cartofii sunt calzi! Adică nu vă apucați să înjurați midiile până nu luați din cartofi! O să dea bicicliștii peste voi, voi peste bicicliști și peste toți dau ăia cu mașinile. Dar n-o să vă supărați pe ăia cu mașinile, vă garantez, o să vi se pară chiar mișto ăia cu mașinile în momentul când o să dați peste ăia cu tractoarele! Ăia vă calmează instantaneu. Bine, o să luați puțină țeapă, n-o să vă dați seama din prima că sunt tractoare pentru că le spune trenulețe, dar când o să treacă pe lângă voi și o să simțiți mirosul de fum înecăcios veți realiza instantaneu că sunt tractoare toată ziua.

Cam atât. În unele zone apa mai are puțin și ajunge la voi, nu trebuie să vă faceți probleme că unde-mi pun prosopul, unde umbrela etc. Pe scurt e la fel ca anul trecut... Și ca acum 2 ani și 3 ani și etc, deci veniți cu încredere. Dacă aveți prieteni străini apelați la următorul truc: trimiteți-i prima dată vreo două zile în Bulgaria! Dacă scapă cu viață și cu mașina întreagă veți vedea că la întoarcere vor aprecia mult mai mult litoralul românesc. Adică pulii mei, își vor da chiar și ei seama că oricât de nașpa ar fi măcar la noi scapi dreacu cu viață (bine, dacă nu te îneci cu vreo midie sau la mal, ca prostul!)

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!