.

16 mar. 2011

Capsunarul si progresul

Serviti cativa nuclei... sunt dulci...


Azi am fost acuzat ca sunt impotriva progresului... Eu! Adica eu sunt impotriva progresului? Pai hai sa vedem!
- Petrol - Inca de pe timpul POPOARELOR ANTICE se foloseste pentru ca sa aprinda lampile! POPOARELE ANTICE! Primul nume i l-au dat GRECII ANTICI (si astia tot din viitor) si se numea "naphtha". Singuru' progres la petrol e ca inainte mai era pe la suprafata, iar in ziua de azi se baga tone de lovele ca sa-l scoata de pe sub pamant... Cea mai recenta distractie a fost aia din Golful Mexic cu BP-ul! "Progresistii" cred ca s-au pisat pe ei de ras astfel nu-mi explic cum dreacu BP doar ce a semnat doua noi contracte de exploatare cu rusii si cu australienii.
- Hartie - E asa de progresista hartia asta ca nimeni nu stie unde dreacu a aparut prima data... oricum reprezinta o noutate de vreo 3000 de ani si cel mai mult era utilizata si in trecut ca si acum de catre bugetari... Ca accesorii in zilele noastre hartia foloseste capsatorul si computerul. Capsatorul se foloseste pentru a unii cele 3456 de copii, iar computerul este un dispozitiv foarte utilizat in pauze pentru Solitaire si Facebook
- Nuclearu' - Desi nu imi amintesc cum a batut vantul prin 26 aprilie 1986 asta nu inseamna ca am ceva cu Einstein! Saracul om nu si-a dat seama in 1905 cum avea sa "progreseze" omenirea in urma descoperirii sale. Sa le reamintesc cateva evenimente placute iubitorilor de radiatii... Prima data cand populatia a simtit pe propria piele benficiile energiei nucleare a fost in 45! Tot japonezii care se pare ca au o atractie pentru chestia asta! Doar la Hiroshima au disparut instantaneu 75000 de din astia care nu credeau nici ei in progres! Dupa aia, pana la 200 si ceva de mii au disparut incetul cu incetul ... evident efectele se simt si in ziua de azi. Exista si o faza care li se va parea comica amatorilor de nuclear cu putin zahar: o parte din supravietuitorii de la Hiroshima au mers la Nagasaki... de tot rasul nu-i asa? Au urmat un sac de ani in care marii smecheri s-au spart in figuri executand nu se mai stie cate teste nucleare pana cand au realizat ca ne ducem dreacu cu tot cu ei! Intre timp au facut si centrale pe fisiune ca sunt mai ieftine (sanchi) si mai usor de controlat... Deci nu sunt ieftine. Exemplul celei din Romania e clar! Au inceput in anii 80 si au facut un rahat! Acum nu mai au lovele! Nici un privat pe lumea asta nu-si baga banii intr-o asemenea tampenie. Este imposibil de calculat costul real al unui chiilovat produs de o astfel de centrala datorita faptului ca in astea se baga bani in continu... chiar si dupa ce se inchid tot halesc lovele. Dupa aia se speculeaza pe pretul uraniului lucru care duce iar la calcule inutile. Usor de controlat? Atunci sa-mi explice cineva zvonul conform caruia nici o Casa de asigurari din lume nu vrea sa asigure o centrala nucleara... Chiar o sa merg maine sa intreb: "Buna ziua, imi fac centrala nucleara! Cat costa RCA pentru astea? Hai ca are motor mic ca e doar pentru cartier nu pentru tot orasul..." 
Glume cunoscute cu nuclear: Cernobal si Japonia in aceste momente... Glume mai putin cunoscute: Three Mile Island (SUA), Sellafield (Anglia), Browns Ferry (SUA), Gravelines (Franta) etc, etc, etc. Glume de care nimeni nu are habar: nu se mai stie cate teste facute de "smecherii" pamantului ca sa-si arate muschii unii la altii...
Bine fratilor! Sunt contra progresului! Eu pe sistemul de viata "progresist" din ziua de azi ma pisi. Si stiti de ce? Pentru ca sistemul a fost creat si este mentinut de niste tineri progresisti de 80 de ani... I-am vazut acum vreo doi ani la intrunirea petrolistilor! O adunatura de fosile umane care discutau despre VIITORUL... hai sictir.
Progresul eu il vad altfel... Vad masini electrice (prosteala aia cu euro 5 sa o tineti pentru voi va rog frumos), transport public revolutionar (sunt o sacosa de idei unele chiar puse in practica in tari cu adevarat civilizate si progresiste), centre pline de parcuri si aer curat (nu v-ati intrebat niciodata la ce dreacu va trebuie casa daca oricum stati 12 ore pe zi la birou?) si altele. Se vehiculeaza ideea ca pentru a trai bine in ziua de azi trebuie sa o mierleasca cam juma' de glob! Eu cred ca progresul tocmai ala e: cum sa faci sa traiesti bine fara sa o mierleasca nimeni...



Cateva imagini de la Cernobal
pentru pasionatii de nucleare si alte d'astea
P.S.: Celor care continua cu vrajeala ca masina electrica trebuie incarcata si ca ei nu au timp le reamintesc sa-si scoata celularele de la incarcat... Nu veti reusi sa ma convingeti! :)))

2 comentarii:

  1. Ba tata, ai luat-o pe campii cu Einstein ala. Daca voiai sa zici de bomba zi de alt jidan, Oppenheimer. Dar daca vrei za zici de radiatii ia-o si tu de la inceput. E Google la discretie.
    France has a long relationship with nuclear power, starting with Henri Becquerel's discovery of natural radioactivity in the 1890s and continued by famous nuclear scientists like Pierre and Marie Curie.

    RăspundețiȘtergere
  2. eu nu am scris aici despre radioactivitatea naturala sau artificiala... iar Oppenheimer pentru mine e un imbecil asa ca nu ma intereseaza nici ce zici tu nici Google despre el...

    RăspundețiȘtergere

puteti si sa injurati daca nu va suparati!