.

29 aug. 2015

Sistemul

Am citit o chestie

A scris unu ceva cu sistemul, cu papusari, cu meritocratie, cu din astea. Am citit si eu si in concluzie cica oamenii ar trebui sa se implice, sa cacat. Pentru ca s-au incercat toate si tot nu merge pentru toata lumea o sa va explic cum vad eu sistemul si de ce nu merge el indiferent cat de bun ar fi.

Eu vad lumea ca traficul in autostrada. Indiferent de cate benzi are (deci de cat de bun e sistemul) la un moment dat apar idiotii. Exact, din cauza lor nu are cum sa functioneze nici un fel de sistem pe lumea asta, din cauza boilor si vacilor. Sunt doua tipuri de idioti din astia, de boi si vaci cum ar veni. Deci se merge ok inainte, toata lumea stie ca exista niste reguli si ca, in teorie, toata lumea le respecta. Dar nu, apar idiotii de tipul 1: sunt aia care merg mai incet decat sistemul, adica pe banda a doua merg mai incet decat aia de pe prima banda! Tu vrei sa depasesti si te trezesti ca te blocheaza boul (sau vaca) care asa are chef sa mearga pe banda a doua, incet. Tu franezi, ala din spate franeaza si, conform unor studii facute de nemti, undeva la 5 km in spate se formeaza coada. 

Al doilea tip de idioti il reprezinta boii sau vacile care vor sa futa sistemul, care se cred smecheri, care sunt mai presus de reguli. Astia nu merg ca restul, astia fac slalom, unde se merge cu 50 ei merg cu 80 si unde e cu 100 ei merg cu 200. Inevitabil unul dintre idiotii astia face un accident si se formeaza coada, coada la care, la fel ca in cazul primului tip de idioti, stau oameni care nu au absolut nici un fel de vina.

Pare simplist, stiu, dar cand realizezi ca-ti pierzi vreo juma de zi din viata prin cozi din cauza idiotilor va spuneu ca devine complicat. Ce este de facut? Pai nu prea mare lucru, ca daca le dai cu bata-n gura tot tu esti de vina... Asa e sistemul, n-ai ce-i face, degeaba te implici...

0 comments:

Trimiteți un comentariu

puteti si sa injurati daca nu va suparati!